ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Έντρομοι οι κάτοικοι σε χωριό της Ρωσίας! Τι είδαν ξαφνικά μπροστά στα σπίτια τους!

Έντρομοι οι κάτοικοι χωριού της Ρωσίας, είδαν ξαφνικά στους δρόμους να κυκλοφορεί μία αγέλη από… πολικές αρκούδες!

Οι αρκούδες έφτασαν στο χωριό Ryrkaypiy, το οποίο βρίσκεται στις χιονισμένες ακτές της περιοχής Chukotka, βόρεια της Ρωσίας, στην προσπάθειά τους να βρουν τροφή.

Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν συχνό το φαινόμενο εμφάνισης πολικών αρκούδων ωστόσο πέρσι εμφανίστηκαν 28 ενώ φέτος έχουν αυξηθεί κατά κόρον, καθώς μέχρι στιγμής έχουν εμφανιστεί ήδη 64.

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης για την προστασία των ζώων, Egor Vereschagin, γίνεται μια προσπάθεια να φτιαχτεί ένα συγκεκριμένο σημείο έξω στο χωριό όπου θα βρίσκουν την τροφή τους οι αρκούδες, ώστε να τις κρατήσουν μακριά από την κατοικήσιμη περιοχή.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, κάποιες από τις αρκούδες έχουν προσεγγίσει εξαιρετικά κοντά ανθρώπους. Οι επιστήμονες αποδίδουν το φαινόμενο στο γεγονός ότι η θάλασσα παγώνει με καθυστέρηση δύο εβδομάδων σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα οι πολικές αρκούδες να αναζητούν αλλού την τροφή τους.

Η μετανάστευση των αρκούδων έχει θέσει το χωριό σε επιφυλακή: όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί ενώ τα παιδιά δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν στο σχολείο πεζά. Παράλληλα, οι δρόμοι περιπολούνται από ειδικές ομάδες εθελοντών που έχουν φτιαχτεί για τον σκοπό αυτό.