ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Εντυπωσιακή έρευνα! Οι 10 δισεκατομμύρια ατομικές βόμβες που εξαφάνισαν τους δεινόσαυρους!

Ομάδα ερευνητών ανακοίνωσε ότι ο αστεροειδής που συνετρίβη στην επιφάνεια της Γης και εκτιμάται πως  προκάλεσε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, «κτύπησε» με ισχύ 10 δισεκατομμυρίων ατομικών βομβών, όπως αυτές που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ κατά της Ιαπωνίας, την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως αναφέρουν ο αστεροειδής έπληξε σχεδόν όλον τον πλανήτη και εξαφάνισε το 75% της ζωής στη Γη. Το ωστικό κύμα του σάρωσε τα πάντα σε ακτίνα χιλιάδων χιλιομέτρων, καλύπτοντας σχεδόν όλη την επιφάνεια του πλανήτη.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκε τσουνάμι πολλών εκατοντάδων μέτρων. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Όστιν στο Τέξας, υπολογίζουν ότι το τσουνάμι είχε ύψος από 500 έως και 1.300 μέτρα!
Είναι χαρακτηριστικό πως ανακαλύφθηκαν ορυκτά από το βαθύ υπέδαφος του Κόλπου του Μεξικού σε απόσταση χιλιάδων μιλίων.

Υπεύθυνη για την εξαφάνιση δεν ήταν καθ’ αυτή η πρόσκρουση και η έκρηξη που ακολούθησε. Ήταν η αλλαγή της ατμόσφαιρας. Τα υλικά, σε μορφή σκόνης, από την πρόσκρουση, εκτοξεύτηκαν πολλά χιλιόμετρα ψηλά στον ουρανό, με συνέπεια να δημιουργηθεί ένα πυκνό νέφος, το οποίος εμπόδιζε τις ακτίνες του ήλιου να εισέλθουν στη Γη.
Αυτό προκάλεσε μία παρατεταμένη ψυχρή περίοδο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.

«Ο πραγματικός δολοφόνος πρέπει να ήταν η ατμόσφαιρα», δήλωσε ο Sean Gulick, καθηγητής του Ινστιτούτου Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου του Τέξας στην σχολή Jackson of Geosciences. «Ο μόνος τρόπος για να υπάρχει μία παγκόσμια μαζική εξαφάνιση όπως αυτή που συνέβη πριν από εκατομμύρια χρόνια, είναι μια ατμοσφαιρική επίδραση», πρόσθεσε.