ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Γιατί αυτή η καρτ ποστάλ αξίζει 12000 ευρώ!

Καρτ ποστάλ 109 χρονών, υπογεγραμμένη από έναν επιβάτη του μυθικού Τιτανικού πρόκειται να πωληθεί σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 12.600 ευρώ.

Η καρτ ποστάλ του 1912 απεικονίζει το «αβύθιστο» πλοίο και στάλθηκε, όπως αποδεικνύεται, από τον ανώτερο χειριστή ασυρμάτου, Τζακ Φίλιπς.

Παραλήπτης της καρτ ποστάλ του 24χρονου τότε επιβάτη, ήταν η αδερφή του, Έλσι Φίλιπς, η οποία διέμενε στο Μπελφαστ της Ιρλανδίας.

Ο Τζακ Φίλιπς τής έστειλε ένα μήνυμα πέντε εβδομάδες πριν τη βύθιση του πλοίου, στις 7 Μαρτίου 1912.

«Πολλή δουλειά ως αργά. Ελπίζω να φύγουμε τη Δευτέρα και να φτάσουμε στο Σαουθάμπτον την Τετάρτη το απόγευμα. Ελπίζω να είσαι καλά. Είχα νέα από την Έθελ χθες. Με αγάπη, Τζακ» έγραφε.

Πιθανότατα αυτή να ήταν μία από τις τελευταίες επικοινωνίες μεταξύ των δύο αδερφών, καθώς ο Φίλιπς λίγες ημέρες αργότερα αναχώρησε από το Σαουθάμπτον με προορισμό τη Νέα Υόρκη και έχασε τη ζωή του στο ναυάγιο του πλοίου.

Ο Τζακ Φίλιπς, ακόμα και κατά τη διάρκεια της βύθισης του Τιτανικού, δε σταμάτησε λεπτό να εργάζεται. Αντιθέτως, έστελνε επανειλημμένως μηνύματα μέσω του ασυρμάτου του σε άλλα πλοία, παρακαλώντας για βοήθεια, προκειμένου να σωθούν παραπάνω επιβάτες και μέλη του πληρώματος.

Μάλιστα, ένα από τα τηλεγραφήματα του εστάλη στο πλοίο Καρπάθια, το οποίο έφτασε δύο ώρες μετά τη βύθιση του Τιτανικού και διέσωσε 705 ανθρώπους, που ήταν στοιβαγμένοι σε βάρκες.