ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Η απίθανη ιστορία με το περιστέρι… θανατοποινίτη!

Μια εντυπωσιακή και πρωτότυπη ιστορία με πρωταγωνιστή ένα περιστέρι με το όνομα Τζο απασχολεί τις αρχές της Αυστραλίας και έχει γίνει παγκόσμια θέμα συζήτησης. Ο Τζο αναζητείται από τις Αρχές της Αυστραλίας και, μόλις «συλληφθεί», θα εκτελεστεί, γιατί σύμφωνα με τις αρχές αποτελεί βιολογικό κίνδυνο σύμφωνα με τους αυστηρούς νόμους καραντίνας που υπάρχουν στην χώρα αυτή.

Αν θέλεις να δουλέψεις για τη βασίλισσα Ελισάβετ, πρέπει να περάσεις το τεστ με τη μύγα!

Το περιστέρι, φαίνεται να διέσχισε τον Ειρηνικό. Εξαφανίστηκε κατά την διάρκεια ενός αγώνα περιστεριών στο Όρεγκον των ΗΠΑ στα τέλη Οκτωβρίου και εμφανίστηκε δυο μήνες αργότερα στην Μελβούρνη. Σύμφωνα με Αυστραλούς αξιωματούχους ο Τζο δυστυχώς θα θανατωθεί αφού αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των πτηνών που ζουν στην Αυστραλία.

Ο Τζο εμφανίστηκε στις 26 Δεκεμβρίου στην αυλή του Kevin Celli-Bird που ζει στην Μελβούρνη. Τον είδε ταλαιπωρημένο και του έδωσε να φάει λίγο ψωμί. Κάνοντας στην συνέχεια μια έρευνα στο διαδίκτυο διαπίστωσε ότι το πουλί ήταν καταχωρημένο στο όνομα ενός άνδρα στην Αλαμπάμα. Το περιστέρι εντωμεταξύ είχε γίνει θέμα σε όλα τα δελτία ειδήσεων. Οι αρχές επικοινώνησαν με τον κάτοικο που το είχε εντοπίσει και περιθάλψει αλλά ο Τζο είχε κάνει φτερά. Μόλις λοιπόν τον βρουν θα εκτελεστεί. Ακόμα παραμένει άγνωστο πως ταξίδεψε ο Τζο 8.000 μίλια με τις αρχές να θεωρούν επικρατέστερο το σενάριο να μπήκε κρυφά σε κάποιο πλοίο.