ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο χρωστά 2 εκατ. για παραβάσεις του ΚΟΚ!

Σαν να μην έφταναν τα δυσβάσταχτα χρέη που καλείται η Ελλάδα να αποπληρώσει προς τους δανειστές της, υπάρχουν και τα χρέη της… ελληνική πρεσβείας στο Λονδίνο για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τα οποία ανέρχονται σε σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ!
 

Αυτό προκύπτει από έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, αναφορικά με τις εκκρεμείς οφειλές διπλωματικών αποστολών για κυκλοφοριακές παραβάσεις.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η ελληνική πρεσβεία οφείλει 1.344.692 λίρες (περίπου 1,93 εκατομμύρια ευρώ) για συνολικά 11.420 παραβάσεις του “δακτυλίου” του Λονδίνου (London Congestion Charge) και ακόμα 1.880 λίρες (2.698 ευρώ) σε πρόστιμα για παράνομη στάθμευση.

Και μπορεί τα 2 εκατομμύρια ευρώ που χρωστά η ελληνική πρεσβεία να φαίνονται πολλά, όμως δεν είναι τίποτα μπροστά στα… 9,4 εκατομμύρια λίρες που οφείλει η πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ στα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση “πρωταθλήτρια” αναδεικνύεται η πρεσβεία της Νιγηρίας, με πρόστιμα ύψους 49.235 λιρών, ενώ ακολουθεί από κοντά η πρεσβεία της Ζάμπια, με 42.520 λίρες.

πηγή : news.gr