ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Η No1 δουλειά στις ΗΠΑ: Αμείβεται με 108.000 δολάρια τον χρόνο!

Η ανεργία στις ΗΠΑ έπεσε τον Απρίλιο στα πιο χαμηλά επίπεδα των τελευταίων 49 ετών. Πιθανότατα είναι η καλύτερη περίοδος για τους πολίτες της χώρας για να αναζητήσουν μια άλλη δουλειά.

Οι εταιρείες είναι πάντα πρόθυμες να χρησιμοποιήσουν πληροφορίες για να βελτιώσουν την αποδοτικότητά τους. Και να μάθουν περισσότερα για τους πελάτες τους. Οπότε -κατά συνέπεια- οι αναλυτές δεδομένων είναι σε μεγάλη ζήτηση.

Δεν θα πιστέψετε τι έκανε φάλαινα… πρώην κατάσκοπος!

Η συγκεκριμένη δουλειά φιγουράρει στο Νο 1 ως «Best Jobs in America» του Glassdoor για το 2019. Για τέταρτο σερί έτος. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν μέσο ετήσιο μισθό ύψους 108.000 δολαρίων. Αλλά το Glassdoor αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η αύξηση των μισθών τους είναι ορατή.

Στη συγκεκριμένη λίστα ακολουθούν οι νοσηλευτές με 83.000 δολάρια ετησίως (στη δεύτερη θέση). Και οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ στο με 82.000 δολάρια ανά έτος (στην τρίτη). Μάλιστα, στην αξιολόγηση δεν λαμβάνεται ως πρώτο κριτήριο ο μισθός, αλλά και άλλοι παράγοντες.

Πιο συγκεκριμένα, η βαθμολογία του «Glassdoor Job Score» καθορίζεται από τρεις παράγοντες: η δυνατότητα κέρδους (μέσος ετήσιος βασικός μισθός), η συνολική ικανοποίηση του εργαζόμενου από το αντικείμενό του και ο αριθμός των ανοιχτών θέσεων εργασίας. Για να γίνει σωστά η αξιολόγηση, πρέπει να ληφθούν υπόψη τουλάχιστον 100 εκθέσεις αποδοχών και τουλάχιστον 100 αξιολογήσεις ικανοποίησης εργασίας που μοιράζονται οι υπάλληλοι στις ΗΠΑ σε ένα έτος.