ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κάλεσε την αστυνομία γιατί του χρέωσαν 2 ευρώ τον καφέ και… δικαιώθηκε!

Μπορεί τα προηγούμενα 24ωρα ένα από τα θέματα της επικαιρότητας στην Ελλάδα να ήταν το υπέρογκο ποσό που πλήρωσαν κάποιοι πελάτες σε εστιατόριο στην Μύκονο για… καβουροπόδαρα, στην Ιταλία από την άλλη πλευρά έχει ξεσπάσει σάλος για έναν καφέ αξίας δύο ευρώ!

Σύμφωνα με το CNN, μπουρλότο έγινε ένας πελάτης καφετέριας στη Φλωρεντία της Ιταλίας, όταν κλήθηκε να πληρώσει δύο ευρώ(!) για έναν εσπρέσο και δεν δίστασε μάλιστα να καλέσει την αστυνομία!

Όπως αναφέρει το CNN, το κατάστημα που βρέθηκε στο στόχαστρο των αρχών ήταν το «Ditta Artigianale» στην «καρδιά» της Τοσκάνης, το οποίο φημίζεται για τον καφέ του.

Ο πελάτης παρήγγειλε έναν εσπρέσο ντεκαφεϊνέ και κάλεσε την αστυνομία όταν διαπίστωσε ότι του τον χρέωσαν δύο ευρώ.

Τελικά το κατάστημα πλήρωσε πρόστιμο
Ο άνδρας παραπονέθηκε ότι η τιμή δεν εμφανιζόταν στο μενού πίσω από τον πάγκο, όπως ορίζει ο νόμος, με την αστυνομία να επιβάλει στο κατάστημα πρόστιμο, ύψους 1.000 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του «Ditta Artigianale», Φραντσέσκο Σανάπο, έσπευσε να υπερασπιστεί τον καφέ του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι προέρχεται από μια μικρή φυτεία στο Μεξικό και «παρασκευάζεται με μεγάλη προσοχή». Πρόσθεσε επίσης ότι η τιμή του καφέ εμφανιζόταν σε ψηφιακό μενού.

«Μου έβαλαν πρόστιμο επειδή κάποιος προσβλήθηκε επειδή πλήρωσε 2 ευρώ για έναν καφέ χωρίς καφεΐνη. Μπορείτε να το πιστέψετε;», έγραψε στα social media προσθέτοντας: «Ακόμα και σήμερα, κάποιος μπορεί να εκνευριστεί τόσο πολύ που να κινητοποιήσει την αστυνομία, η οποία μας βρίσκει παράνομους λόγω ενός απαρχαιωμένου νόμου».

Στην Ιταλία, το μέσο κόστος ενός εσπρέσο είναι 1 ευρώ, ωστόσο, η πλειοψηφία των καφέ έχουν αυξήσει τις τιμές τον τελευταίο χρόνο, λόγω της κακής σοδειάς και των προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού.