Κορωνοϊός, ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κινέζοι έγιναν… μαύροι από τον κορωνοϊό! Τι ακριβώς συνέβη στο δέρμα τους

Απίστευτη πραγματικά… επιπλοκή του κορωνοϊού σε δύο κινέζους γιατρούς, οι οποίοι είδαν το δέρμα τους να μαυρίζει, όταν «χτυπήθηκαν» από τον φονικό ιό!

Οι δύο Κινέζοι γιατροί στην πόλη Ουχάν, οι 42χρονοι καθηγητές Γι Φαν και Χου Γουαφένγκ, που έδωσαν σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό και κατάφεραν να τον νικήσουν διαπίστωσαν ότι το δέρμα τους είχε γίνει πιο σκούρο, γεγονός που οφείλεται στο ότι ο Covid- 19 είχε προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο ήπαρ τους με αποτέλεσμα να επηρεαστεί το χρώμα του δέρματός τους.

Οι συνάδελφοί τους κατάφεραν να τους σώσουν τη ζωή χρησιμοποιώντας το λεγόμενο «κύκλωμα εξωσωματικής οξυγόνωσης της κυκλοφορίας» (ECMO).
Σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα, το ECMO υποκαθιστά με τη λειτουργία του τόσο την καρδιακή όσο και την αναπνευστική λειτουργία του ασθενούς. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η πρόσληψη του οξυγόνου από τους ιστούς, ενώ παράλληλα παρέχεται ο απαιτούμενος χρόνος για την αντιμετώπιση της αιτίας που οδήγησε στην καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια.


Η αλλαγή στο χρώμα του δέρματος των δύο Κινέζων γιατρών προκλήθηκε από ορμονική ανισορροπία αφού υπέστησαν βλάβη στο ήπαρ, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.
Οι Κινέζοι γιατροί νοσηλεύονται στο Κεντρικό Νοσοκομείο της Ουχάν από τον Ιανουάριο και σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς έφθασαν ένα βήμα πριν από το θάνατο.


«Η χρωματική ανωμαλία στο δέρμα τους προκλήθηκε από ορμονική ανισορροπία μετά τις σοβαρές ηπατικές βλάβες που υπέστησαν», όπως δήλωσε ο θεράπων γιατρός τους στα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δύο γιατροί διαγνώστηκαν με Covid- 10 στις 18 Ιανουαρίου