GOOGLE NEWS, ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Μικρά και ασήμαντα λάθη τα οποία προκάλεσαν τεράστιες οικονομικές καταστροφές

Κάνουμε όλοι μικρά λάθη κάθε μέρα. Τα περισσότερα περνούν ακόμα και απαρατήρητα καθώς δεν έχουν απολύτως καμία συνέπεια στη δική μας ζωή ή των άλλων. Κάποιες φορές αυτά τα ασήμαντα μικρά λαθάκια μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφικές συνέπειες. Τεράστιες, απίστευτες και εντελώς απρόσμενες συνέπειες. Όπως αυτές που θα διαβάσετε παρακάτω

Ένας μηχανικός ανατίναξε κατά λάθος δυο αεροπλάνα

Όποιος έχει διαγράψει κατά λάθος ένα αρχείο, γνωρίζει αυτό το ιδιαίτερο αίσθημα φόβου που σε κατακλύζει τη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι έγινε το λάθος. Τώρα πολλαπλασιάστε αυτό το αίσθημα με το άπειρο, για να νιώσετε περίπου όπως ένιωσε ένας μηχανολόγος όταν ακούσια προκάλεσε μια ζημιά ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πολύ προσωπικές λεπτομέρειες που μπορείς να μάθεις για κάποιον με την πρώτη ματιά

Πρόκειται για μια αλυσίδα ατυχών γεγονότων.  Δύο μηχανικοί φρόντιζαν ένα F-16 στην Αεροπορική Βάση Florennes στο Βέλγιο όταν ένας από αυτούς βούρτσισε ένα κουμπάκι και ενεργοποίησε το όπλο του αεροπλάνου. Αμέσως, το όπλο των 20 χιλιοστών άρχισε να ρίχνει ένα χαλάζι από σφαίρες, σε ένα άλλο F-16 που βρισκόταν ακριβώς μπροστά του.

Μέχρι να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί το αεροπλάνο εξερράγη και μαζί του εξερράγη άλλο ένα. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η τιμή ανά F-16 είναι περίπου 19,6 εκατομμύρια δολάρια, οπότε κάντε τους λογαριασμούς.

Μια γιαγιά άφησε μια ολόκληρη χώρα χωρίς ίντερνετ

Το 2011, η 75χρονη Hayastan Shakarian σκάβει γύρω από την πρωτεύουσα της Γεωργίας στην Τιφλίδα, στο πλαίσιο αγροτικών εργασιών. Το φτυάρι της χτυπάει ένα μεγάλο υπόγειο καλώδιο που μεταδίδει ίντερνετ σε ολόκληρη τη χώρα. Τα κατεστραμμένα καλώδια προκάλεσαν απώλεια ολόκληρου του διαδικτύου για αρκετές ώρες.

5 στρατηγικές για να θυμάστε με την πρώτη όλα όσα μαθαίνετε

Εκτός από τις δικές τους υπηρεσίες, η Γεωργία παρέχει επίσης περίπου το 90% του διαδικτύου της Αρμενίας, πράγμα που σημαίνει ότι η διακοπή άφησε  3,2 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς διαδίκτυο.  Η γεωργιανή αστυνομία βρήκε γρήγορα την ηλικιωμένη «χάκερ», οι οποία υποστήριξε πως ήθελε μόνο να μαζέψει καυσόξυλα.

Ένα χαζό αστείο κόστισε σε μια εταιρία ένα δισεκατομμύριο δολάρια

Στις 23 Απριλίου 1991, ο Gerald Ratner, Διευθύνων Σύμβουλος του βρετανικού οίκου κοσμημάτων Ratner’s, έδωσε μια ομιλία σε ένα συνέδριο, στην οποία αποφάσισε να επιστρατεύσει όλο του το χιούμορ. Ο Ratner άνοιξε την ομιλία του, λέγοντάς του: «Οι άνθρωποι λένε,» Πώς μπορείς να το πουλήσεις αυτό για τόσο χαμηλή τιμή; » κι εγώ απαντάω «γιατί είναι σκέτη σαβούρα».

Και δεν σταμάτησε εκεί, συνέχισε λέγοντας πως ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια τους κοστίζει φθηνότερα κι από ένα σάντουιτς και τόνισε πως το σάντουιτς κρατάει περισσότερο.

Η οφθαλμαπάτη της περιστρεφόμενης χορεύτριας και πως αποκαλύπτει αν είστε ιδιοφυΐα

Και μπορεί ο ίδιος να ένιωσε πολύ καλά με το χιούμορ του αλλά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έκαναν αμέσως τη δουλειά τους. Το βίντεο κυκλοφόρησε κι έτσι σύντομα οι μέτοχοι αντιλήφθηκαν πως κανείς δεν θα θέλει να πληρώσει ακριβά κάτι που κοστίζει φθηνότερα κι από ένα σάντουιτς. Οι μετοχές της εταιρίας έπεσαν κατακόρυφα και η εταιρία έχασε αίφνης ένα δισεκατομύριο δολάρια.   Το αστείο, εκτός από την εταιρία κατέστρεψε και τη ζωή του Ratner, ο οποίος απολύθηκε ένα χρόνο αργότερα και οδηγήθηκε σε μια σειρά αποτυχημένων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.