ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ο 4χρονος που με IQ154 γράφει και διαβάζει σε τρεις γλώσσες!

Ο λόγος για ένα αγόρι από την Αγγλία, που στα 4 του μόλις χρόνια έχει γίνει μέλος της Mensa και ήδη γνωρίζει και τις 50 αμερικανικές πολιτείες, καθώς και το αλφάβητο – σε τρεις διαφορετικές γλώσσες.

Το «παιδί-θαύμα» Μπρέινι Άιζακ Μίλλερ έχει IQ 154, όταν ο μέσος όρος είναι 100, έμαθε μόνο του να διαβάζει βιβλία από δύο χρονών και μπορεί να γράφει το αγγλικό, το ελληνικό και το αραβικό αλφάβητο, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ελληνικές ή αραβικές ρίζες.

Η 32χρονη μαμά του, Μισέλ Νέλσον, είπε ότι «απλά αγαπά τις γλώσσες» και έχει ήδη ζητήσει βιβλία με το ρωσικό αλφάβητο.

«Ο Άιζακ είναι το μόνο παιδί μου, οπότε σοκαρίστηκα όταν μια μέρα μπορούσε να διαβάσει. Ήταν κάτι περισσότερο από το να είσαι έξω μαζί του και να διαβάζεις πινακίδες στο λεωφορείο και το μετρό, να διαβάζεις ονόματα σταθμών και οδηγίες σε αφίσες όπως “παρακαλώ καθίστε”. Ο κόσμος τον κοίταζε και ρωτούσαν αν πηγαίνει σχολείο γιατί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ένα τόσο μικρό παιδί μπορούσε να διαβάσει. Κάθε φορά που περπατώ έξω από το σπίτι, κάποιος τον συγχαίρει» περιγράφει.

Ο Άιζακ μπορεί επίσης να μετρήσει έως το δέκα στα ισπανικά, γνωρίζει όλους τους πλανήτες με τη σειρά και ξοδεύει χρόνο βάζοντας κύβους με γράμματα της αλφαβήτου από αντίστοιχα αντικείμενα, όπως «Ε» δίπλα στο «ενυδρείο» του.