3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Όσα πραγματικά απίστευτα δεν γνωρίζετε για τις τουαλέτες σε κάθε άκρη του πλανήτη!

Μπορεί  κάτι απλό όπως ο τρόπος ικανοποίησης  της φυσικής ανάγκης να διαφέρει ανάλογα με το ποιο μέρος του πλανήτη βρίσκεστε;

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται υπάρχουν χώρες με διαφορετική… εθιμοτυπία.

Ας δούμε αυτά που θα πρέπει κανείς να περιμένει να συναντήσει όταν του «έρθει» σε δημόσιο χώρο.

Χαρτί… πολυτελείας

Στην κομμουνιστική Κούβα ανάμεσα στα προϊόντα που υπάρχουν ελλείψεις είναι και το χαρτί τουαλέτας. Οι άνθρωποι που ζουν στην Κούβα έχουν γράψει στα blogs τους ότι κάθε φορά που πηγαίνουν στο εξωτερικό γεμίζουν τις βαλίτσες τους με χαρτί υγείας πριν το ταξίδι επιστροφής.

Υπάρχουν φορές που το χαρτί τουαλέτας κάνει αρκετές εβδομάδες να εμφανιστεί  στα ράφια των καταστημάτων. Έτσι δεν παραξενευτήκαμε όταν διαβάσαμε ότι κάποιος που πήρε ένα δίφυλλο ρολό ξεχώρισε τα φύλλα για να έχει τη διπλάσια ποσότητα. Για αυτό το λόγο οι ταξιδιωτικοί οδηγοί συστήνουν να έχετε πάντα μαζί χαρτί υγείας στις αποσκευές σας.

Το… πότισμα

Το Παρίσι όπως σχεδόν κάθε μεγάλη πόλη του κόσμου, έχει πρόβλημα με τους άνδρες που ανακουφίζονται όπου βρουν. Ακόμη και όταν θεσπίστηκε πρόστιμο 50 ευρώ για ούρηση σε δημόσιο χώρο  και 2.000 δημοτικοί αστυνομικοί επιφορτίστηκαν με.. ελέγχους δεν υπήρξε πρόοδος. Έτσι αναζήτησαν άλλο τρόπο.

Ένα σχέδιο ήταν τα κόκκινα ουρητήρια σαν αυτό της φωτογραφίας όπου δεν υπάρχει παροχή νερού αλλά το χώμα και το πριονίδι θα απορροφά τα όσα εναποθέτουν.  Ωστόσο χαρακτηρίστηκαν από αντιαισθητικά έως σεξιστικά αφού ενδιαφέρονταν μόνο για τους άνδρες.

Ισότητα στη… λεκάνη!

Αν είστε άνδρας και βρεθείτε στην Γερμανία μην παραξενευτείτε αν δείτε ταμπέλες που απαγορεύουν την ούρηση σε όρθια στάση. Για λόγους υγιεινής του χώρου απαιτείται να κάθονται όλοι για τη φυσική τους ανάγκη ανεξαρτήτως φύλου.

Για όσους μάλιστα αδιαφορήσουν προβλέπονται ακόμη και πρόστιμα!

Πρώτα το χέρι στην τσέπη!

Πολλές πόλεις στην Ευρώπη σας χρεώνουν  για να χρησιμοποιήσετε δημόσια ουρητήρια. Αυτό μπορεί να είναι ένα πλήρες σοκ για τους ανθρώπους εκτός της ηπείρου, ειδικά για τους Αμερικανούς.

Πιο διαδεδομένο είναι στη Σουηδία. Τα περισσότερα μέρη έχουν κερματοδέκτες για αυτό το λόγο απαιτείται να έχετε πάντα μαζί σας ψιλά. Σε ορισμένες δημόσιες τουαλέτες υπάρχουν και εισπράκτορες!

Τουαλέτες… υπερπαραγωγή!

Η Κίνα ως ανερχόμενη οικονομική δύναμη έδωσε βάρος και στις δημόσιες τουαλέτες. Το 2015 ο Πρόεδρος Xi Jinping εξήγγειλε πρόγραμμα  3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανέγερση ή την ανακαίνιση 68.000 δημόσιων τουαλετών σε τρία χρόνια. Κάποιες πόλεις προχώρησαν ακόμη περισσότερο και δημιούργησαν πολυτελή δημόσια μπάνια με μάρμαρο, ηχητικά συστήματα, Wi-Fi, ΑΤΜ, και σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Φαίνεται όμως πως ξέφυγαν σε βαθμό που η κυβέρνηση έπρεπε να προειδοποιήσει ορισμένες τοπικές κυβερνήσεις να σταματήσουν να σπαταλούν χρήματα.

Σας πνίγουν τα…λύματα

Όταν επισκέπτεστε την Πόλη του Μεξικού για πρώτη φορά, δεν θα σας πουν μόνο να μην πιείτε το νερό της βρύσης.

Το Μεξικό έχει σοβαρό πρόβλημα αποχετεύσεως  Η έκτη μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο δεν διαθέτει αποχετευτικό για να διαχειριστεί τα λύματα 20 εκατομμυρίων ανθρώπων. Κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, τα σπίτια μπορούν να πλημμυριστούν με βοθρολύματα.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα η Πόλη του Μεξικού να είναι πρώτη στον κόσμο σε γαστρεντερικές λοιμώξεις, με πρώτη εστία μόλυνσης την τουαλέτα.

Ξαλαφρώνεις στα… σύννεφα!

Το Ντουμπάι είναι γνωστό ως η πόλη που έχει τα περισσότερα παγκόσμια ρεκόρ, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει και η ψηλότερη τουαλέτα που βρίσκεται στον 154ο όροφο του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, το Burj Khalifa. Σε αυτό μπορείτε να δείτε την τουαλέτα, το μπιντέ και τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή με εκπληκτική, αν όχι τρομακτική θέα της πόλης.

Το Ντουμπάι μπορεί να είναι φανταχτερό από εκείνο το σημείο αλλά κάτω από το έδαφος λείπει η υποδομή αποχέτευσης για να αντιμετωπίσει ένα κτίριο όπως το Burj για τις ανάγκες των οποίων χρησιμοποιούνται «βοθρατζίδικα»

Οι highteck τουαλέτες!

Οι Ιάπωνες είναι διάσημοι για το ότι βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τον υπόλοιπο κόσμο όταν πρόκειται για την τεχνολογία και οι τουαλέτες δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν.

Από το 1997 υπήρχαν τουαλέτες που με το πάτημα ενός κουμπιού προσφέρονταν οι απαιτούμενες παροχές και ανέσεις. Τώρα μπορούν να εξουδετερώνουν τα μικρόβια, να σας ζεσταίνουν τα πόδια να ανοίξουν το καπάκι για σας ακόμη και να αναλύσουν τα ούρα σας!

Κατασκεύασαν ακόμη και την «Sound Princess» μια συσκευή που αναπαράγει φυσικούς ήχους ώστε να καλύπτει εκείνους που μπορεί να παράξει κάποιος στην τουαλέτα και να αισθανθεί άσχημα!

Αν προλάβεις… καλώς!

Η αμερικανική βάση McMurdo στην Ανταρκτική έχει ότι και ένα σπίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες για την ικανοποίηση των φυσικών αναγκών. Ωστόσο οι ένοικοι του δεν μένουν εκεί παρά μόνο για ύπνο.

Την περισσότερη ώρα είναι έξω και μάλιστα μακριά. Αν είναι τυχεροί θα βρουν κάποιο καταφύγιο, όπου θα μπορούν να ανακουφιστούν σε κάθισμα τουαλέτας πάνω από μια τρύπα στον πάγο ή κάποιο βαρέλι. Βέβαια με κυριολεκτικά πολικές θερμοκρασίες δεν είναι λίγες οι φορές που δεν προλαβαίνουν να φτάσουν σε στεγανό μέρος.

Δεν είσαι ποτέ μόνος!

Στη χώρα που έγινε το πρώτο θεματικό πάρκο αφιερωμένο στην τουαλέτα όσοι χρησιμοποιήσουν τις δημόσιες τουαλέτες θα διαπιστώσουν πως υπάρχουν ηλικιωμένες που τις κρατούν πεντακάθαρες αφού καθαρίζουν ακόμη και αν εκείνη την ώρα κάποιος μέσα κάνει τη… δουλειά του.

Και αν για τους άντρες μπορεί να μην είναι τόσο ενοχλητικό, είναι για τις γυναίκες που έχουν και ένα άλλον πονοκέφαλο να αντιμετωπίσουν. Στη Νότια Κορέα κάνουν θραύση οι κρυφές κάμερες στις γυναικείες τουαλέτες, αφού σε διάστημα τεσσάρων ετών αναφέρθηκαν 26 χιλιάδες κρούσματα!

Η Σκωτσέζικη… φιλοξενία

Αν επισκεφτείτε τη Σκωτία, έχετε υπόψη πως μέχρι πρόσφατα έλεγαν πως  υπήρχε  μια διάταξη που ορίζει πως εάν κάποιος χτυπήσει στην πόρτα σας και απαιτεί τη χρήση της τουαλέτας σας, πρέπει να τους αφήσετε να εισέλθουν.

Η Βρετανική Νομική Επιτροπή έψαξε στα αρχεία για κάποιους από τους περίεργους νόμους που οι άνθρωποι πίστευαν ότι ήταν πραγματικοί και τελικά αποδείχθηκε πως επρόκειτο  για αστικό μύθο θα μπορούσε να έχει τις ρίζες του σε ένα τοπικό έθιμο ή αποτελούσε έναν υπερβολικό τρόπο να αποδείξουν πόσο φιλόξενοι είναι οι  Σκωτσέζοι