ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πουλάνε κρέας ιγκουάνα στο Facebook ως… «κοτόπουλα των δέντρων»!

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση πως πωλούνται ιγκουάνα στο Facebook ως «κοτόπουλα των δέντρων». Χαρακτηριστικό είναι ότι, μόνο στην περιοχή του Μαϊάμι, εμφανίστηκαν την τελευταία εβδομάδα τουλάχιστον δύο αγγελίες πώλησης κρέατος ιγκουάνα. Γνωστό και ως «garrobo».

Είδε το αγόρι της να λέει «ναι» σε πρόταση της μητέρας της για σεξ! (βίντεο)

Η εκδίκηση του κόκορα: Σκότωσε τον άνδρα που τον πήγαινε σε κοκορομαχίες!

Οι επικριτές της πώλησης των ιγκουάνα σχολιάζουν το πώς φτάνουν τα ερπετά νεκρά στα χέρια των πωλητών τους. Καθώς, σύμφωνα με το δημοσίευμα του US Today, τα ζώα πέφτουν αναίσθητα από τα δέντρα. Όταν η θερμοκρασία αγγίξει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χωρίς ωστόσο να είναι πεθαμένα. Έτσι, όταν τα ερπετά πέσουν στο έδαφος, αποτελούν εύκολη λεία για τους κυνηγούς τους, να τα πιάσουν και να τους βγάλουν το δέρμα.

Εξαιτίας της έκτασης που παίρνει το φαινόμενο, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Φλόριντα αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζει πως ακόμη κι όταν τα ερπετά πέφτουν από τα δέντρα αναίσθητα, δεν είναι νεκρά. «Εάν δείτε ιγκουάνα να πέφτουν από τα δέντρα μην εκπλαγείτε. Μπορεί να πέφτουν, αλλά δεν είναι νεκρά», αναφέρει η ανακοίνωση.