ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Προληπτικός επιβάτης πέταξε κέρματα μέσα σε κινητήρα αεροσκάφους για «καλή τύχη»!

Μήνυση κατά ενός προληπτικού Κινέζου που πέταξε κέρματα στον κινητήρα του αεροσκάφους, υπέβαλε αεροπορική εταιρεία.

Άνθισε το μεγαλύτερο λουλούδι του κόσμου

Ο 28χρονος άνδρας πετούσε για πρώτη φορά στη ζωή του και παραδέχτηκε πως, κατά την επιβίβασή του, τον Φεβρουάριο του 2019 στην εσωτερική πτήση από το αεροδρόμιο της Anqing Tianzhushan στην ανατολική Κίνα, πέταξε κέρματα στον κινητήρα, θεωρώντας πως έτσι θα εξασφάλιζε ένα καλό ταξίδι.

Το προσωπικό πράγματι εντόπισε δύο κέρματα τού ενός γιουάν στον έναν από τους κινητήρες, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να καθηλωθεί στο αεροδρόμιο και η πτήση να ματαιωθεί. Διενεργήθηκαν οι απαραίτητοι έλεγχοι ασφαλείας, με τους επιβάτες να υφίστανται απερίγραπτη ταλαιπωρία ωρών, έως ότου βρεθούν πτήσεις αντικατάστασης. Ο Lu Chao αρχικά συνελήφθη και κρατήθηκε για 10 ημέρες, κατηγορούμενος για διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Τον περασμένο Ιούλιο δε, εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου – κάτι, ωστόσο, που μόλις τώρα έγινε γνωστό. Οι ενάγοντες υποστήριξαν πως το συμβάν τούς στοίχισε πάνω από 17.600 δολάρια, με τον κατηγορούμενο να ισχυρίζεται πως η αεροπορική εταιρεία θα έπρεπε να προειδοποιεί τους επιβάτες να μη ρίχνουν κέρματα στα αεροπλάνα. Τελικώς, στον 28χρονο επιβλήθηκε πρόστιμο 17.200 δολαρίων ως αποζημίωση στην αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Lucky Air.