ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πτυχίο μαριχουάνας από Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ!

Θέλετε να αποκτήσετε πτυχίο μαριχουάνας; Πώς να «τρέξετε» μία επιχείρηση κάνναβης; Το Πανεπιστήμιο στο Βόρειο Μίσιγκαν σας δίνει τη λύση και το ανάλογο πτυχίο.  
Υπάρχουν και άλλα άλλα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, όπως το Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο του Ντένβερ, το Πανεπιστήμιο Vanderbilt και το Πανεπιστήμιο του Οχάιο που προσφέρουν μια ποικιλία μαθημάτων σχετικά με την μαριχουάνα και τη νομοθεσία της. 
Το πτυχίο προυποθέτει τέσσερα χρόνια φοίτησης και παρακολούθηση των ακόλουθων μαθημάτων: οργανική χημεία, βιοχημεία, βιολογία, φυσικό αέριο, βιοστατιστική, γενετική, λογιστικά και οικονομική διαχείριση.
Στο πρώτο έτος φοιτούν δώδεκα σπουδαστές, όμως, για τον Μαρκ Πόλσεν,διευθυντή του τμήματος Χημείας του πανεπιστημίου, ο αριθμός αυτός αναμένεται να  αυξηθεί γρήγορα.
«Κερδίζουμε φοιτητές κάθε εβδομάδα», δηλώνει στην αμερικανική εφημερίδα Usa Today.
Η ιδέα για το πρόγραμμα γεννήθηκε πέρυσι όταν ο καθηγητής χημείας Μπράντον Κανφίλντ παραβρέθηκε στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας στο Σαν Ντιέγκο.
«Άκουσα για την ανάγκη χημικών στη βιομηχανία κάνναβης.) Αυτή ήταν η αρχική σπίθα», είπε.
Δεκαοκτώ μήνες αργότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου του Βόρειου Μίσιγκαν έδωσε το πράσινο φως για την χορήγηση πτυχίου μαριχουάνας. 
«Πολλά από τα κράτη νομιμοποιούν τη χρήση της μαριχουάνας», δήλωσε ο χρηματοδότης του Πανεπιστημίου Τζέιμς Χέιβμαν. 
«Κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που καθιστά αναγκαίο το πτυχίο αυτό.Οι φοιτητές μας δεν θα καλλιεργούν φυτά μαριχουάνας στο πτυχιακό τους πρόγραμμα», έσπευσε να τονίσει. 

protothema.gr