ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Θα μείνετε άφωνοι: Ένα απίστευτο σπίτι στο γκρεμό με θέα το Αιγαίο

Ένα τέτοιο σπίτι είχε ο Τόνι Σταρκ στο 3ο μέρος του Iron Man. Σε πολλές χώρες του κόσμου που περιβάλλονται από πελάγη και μεγάλες θάλασσες έχουν ξεκινήσει πάμπολλα τέτοια πρότζεκτ. Επομένως η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μην δει και αυτή την προοπτική που προσφέρει η γεωγραφική δομή των ελληνικών ακτών, τόσο στις παραθαλάσσιες ηπειρωτικές περιοχές όσο και στα νησιά. Έχουμε δει πισίνες ξενοδοχείων χτισμένες μπροστά στη θάλασσα που απλώνεται από κάτω και στον ορίζοντα.

Τώρα φανταστείτε να ζείτε σε ένα σπίτι που περιβάλλεται από βράχια και βρίσκεται να αιωρείται στο γκρεμό. Το Open Platform For Architecture είναι ένα αρχιτεκτονικό γραφείο με γραφεία στην Ελλάδα και είναι μια μεγαλεπίβολη ιδέα του Λαέρτη-Αντώνη Βασιλείου και του Παντελή Καμπουρόπουλου. Ένα από τα αρχιτεκτονικά τους πρότζεκτ προσβλέπει στην ανέγερση μιας μονοκατοικίας στη Ρόδο, η οποία θα στηρίζεται σε βράχο και θα έχει θέα το Αιγαίο πέλαγος. Και το υγρό στοιχείο δεν βρίσκεται μόνο εκεί, καθώς η aquartic σκέψη των αρχιτεκτόνων θέλει και μία πισίνα για οροφή, με το νερό να αποτελεί το ταβάνι. Στο σαλόνι το πάτωμα θυμίζει αμμουδιά με μαύρη άμμο, ενώ εσωτερικά θα υπάρχει μια ακόμα πισίνα και τζακούζι.

Μοιάζει περισσότερο με headquarters μιας μυστικής ομάδας παρά με σπίτι και αυτό είναι που εξιτάρει ακόμα περισσότερο. Τώρα το ποιος θα μένει εκεί και πόσο κοστίζει η διαμονή σε αυτό το σπίτι είναι ακόμα άγνωστο.