GOOGLE NEWS, ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Το κόκκινο υγρό στη μέτρια ψημένη μπριζόλα σας δεν έχει καμία σχέση αυτό που νομίζετε!

Μήπως είστε από εκείνους που λατρεύουν το κρέας αλλά δεν το τρώνε ποτέ μέτρια ψημένο επειδή σιχαίνονται το αίμα; Κι αν σας λέγαμε πως αυτό το κόκκινο ζουμί στο μέτρια ψημένο κρέας δεν είναι αίμα; Μήπως αυτό σας βοηθάει να απολαύσετε ευκολότερα την υπέροχη γεύση του μη καλοψημένου κρέατος;

Ενώ είναι αλήθεια πως το το υγρό που βγαίνει από το ακατέργαστο κόκκινο κρέας μοιάζει με αίμα, στην πραγματικότητα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που νομίζετε. Γιατί αντιλαμβανόμαστε πως αν βλέπετε ένα ζουμί που μοιάζει με αίμα σας μπαίνουν άλλες σκέψεις: Μήπως το αίμα αυτό δεν είναι καθαρό; Μήπως έχει ιούς και μικρόβια που τα βάζω στο στομάχι μου;  

Δεν φαντάζεστε για ποιο λόγο οι χαρακτήρες της Disney φορούν πάντοτε άσπρα γάντια

Στην πραγματικότητα λοιπόν αυτό το κόκκινο υγρού είναι ένα μείγμα νερού και μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται μυοσφαιρίνη. Και είναι απολύτως ασφαλές να το φάει κανείς.

Ο ρόλος της μυοσφαιρίνης είναι να βοηθάει τη μεταφορά οξυγόνου στα μυϊκά κύτταρα. Είναι φυσικά κόκκινο, γι’ αυτό και όλοι οι άνθρωποι υποθέτουν πως είναι αίμα. Η μυοσφαιρίνη σκουραίνει, ωστόσο, όταν εκτίθεται σε θερμότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που το αιμάτινο υγρό απουσιάζει από την καλοψημένη μπριζόλα. Στην πραγματικότητα δεν απουσιάζει, είναι εκεί αλλά δεν φαίνεται γιατί έχει αλλάξει χρώμα.

Κάντε το πείραμα του 6! Θα σταματήσουν να σας υπακούουν τα πόδια σας!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όσο περισσότερο μυοσφαιρίνη περιέχει ένα κρέας, τόσο πιο σκούρο κόκκινο θα είναι . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένα ζώα έχουν κόκκινο κρέας ενώ άλλα έχουν λευκό. Τα ζώα με κόκκινο κρέας χρησιμοποιούν περισσότερους από τους μυς τους για εκτεταμένη δραστηριότητα και συνεπώς έχουν περισσότερη μυοσφαιρίνη.