ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Το σαρκοφάγο σκουλήκι με τα 100 μάτια που τρομοκρατεί την Ευρώπη!

Μεγάλο πονοκέφαλο φαίνεται πως ήδη προκαλεί η εξάπλωση και καλύτερα η ταχύτατη εξάπλωση του σαρκοφάγου σκουληκιού με την ονομασία Obama nungara.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το σκουλήκι έχει μήκος 8 εκατοστών, ενώ το σώμα του είναι καλυμμένο με πάνω από 100 μάτια, ωστόσο, αφανίζει σαλιγκάρια και άλλα αντίστοιχα είδη από τους κήπους.
Σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορία του Παρισιού, το πολύ επικίνδυνο σκουλήκι έχει εντοπιστεί σε 530 τοποθεσίες, συνολικά στην Ευρώπη.

Τι αηδιαστικό σκέφτηκαν για του Αγίου Βαλεντίνου με… κατσαρίδες!

Αξίζει να σημειωθεί ότι μοριακές μελέτες, έδειξαν ότι ο Obama nungara έχει τρεις πληθυσμούς: δύο στην Αργεντινή και έναν στη Βραζιλία. Μόνο ένας από αυτούς τους πληθυσμούς, ο τύπος «Αργεντινή 1», βρίσκεται στην Ευρώπη. Ο πληθυσμός από τη Βραζιλία δεν έχει φτάσει ακόμη στην Ευρώπη και για την ώρα η Αργεντινή είναι η μόνη πηγή αυτού του “διεισδυτικού” είδους στην Ευρώπη.

Η εκτεταμένη κατανομή του είδους και η αναφερθείσα τοπική αφθονία του, σε συνδυασμό με τον επιθετικό του χαρακτήρα, καθιστούν τον Obama nungara πιθανή απειλή για τη βιοποικιλότητα και την οικολογία των εδαφών στην Ευρώπη, ενώ οι συγγραφείς εκτιμούν ότι το Obama nungara είναι ένα από τα πλέον απειλητικά είδη που υπάρχουν στην Ευρώπη.