ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Το «τερμάτισε» ο Τραμπ! Ποια είναι η νέα του… απαίτηση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν σταματά να μας… εκπλήσσει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αυτή τη φορά απαίτησε να γίνει άγαλμα στο όρος Ράσμορ, πλάι στον Λίνκολν και τον Ουάσιγκτον.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν οι New York Times, συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο επικοινώνησαν με την κυβερνήτη της Νότιας Ντακότα, Κρίστι Νόεμ, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προσθέσουν ένα ακόμη πρόεδρο στο όρος Ράσμορ.
Πρόκειται για το πασίγνωστο μνημείο, που αναπαριστά τις μορφές τεσσάρων προέδρων των Η.Π.Α., τις οποίες σκάλισαν σε μια γρανιτένια πλαγιά του όρους ο γλύπτης Gutzon Borglum και ο γιος του Λίνκολν.

Οι τέσσερις πρόεδροι είναι, από αριστερά προς τα δεξιά: ο Τζωρτζ Ουάσινγκτον, ο Τόμας Τζέφερσον, ο Θεόδωρος Ρούζβελτ και ο Αβραάμ Λίνκολν, ενώ η ιδέα για την κατασκευή του μνημείου αποδίδεται στον ιστορικό Ντόαν Ρόμπινσον.
Πλάι λοιπόν στους τέσσερις αυτούς προέδρους, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως επιθυμεί διακαώς να σκαλιστεί και η δική του μορφή, υπονοώντας προφανώς πως ανήκει ανάμεσα στις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες που πέρασαν ποτέ από το Οβάλ γραφείο.
Η επαφή έλαβε χώρα πριν έναν χρόνο, όταν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα χαιρέτησε τον Ντόναλντ Τραμπ κατά την άφιξή του στην πολιτεία για τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου. Τότε, φαίνεται πως ο νυν πρόεδρος πλησίασε τη Νόεμ με ένα αντίγραφο του μνημείου, στο οποίο και είχε προστεθεί η μορφή του.


Η Νόεμ είχε αναφερθεί και στο παρελθόν στο όνειρο του Ντόναλντ Τραμπ να γίνει μνημείο της χώρας και συγκεκριμένα να σκαλιστεί η μορφή του στο όρος Ράσμορ. Σε συνάντησή τους στο Οβάλ γραφείο το 2018, όταν ο Τραμπ ανέφερε και τότε τη φιλοδοξία του, η κυβερνήτης θυμάται πως αρχικά γέλασε, καθώς θεώρησε πως αστειεύεται. «Δεν αστειευόταν, ήταν απόλυτα σοβαρός» είπε σε συνέντευξή της αργότερα.