ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τους χώρισε το λάθος «κλικ» ενός δικηγόρου!

Ένα ζευγάρι στη Βρετανία χώρισε κατά λάθος αφού δικηγόροι σε κορυφαία νομική εταιρεία έκαναν λάθος κλικ στον υπολογιστή και ανώτερος δικαστής είπε ότι η επιλογή δεν μπορεί να ανατραπεί.

Το ζευγάρι, που αναφέρεται ως κύριος και κυρία Γουίλιαμς από το ανώτατο δικαστήριο, ήταν παντρεμένοι για 21 χρόνια έως ότου χώρισαν το 2023.

Δικηγόροι της εταιρείας Βάρνταγκς του Λονδίνου, με επικεφαλής την Αγέσα Βάρνταγκ, την αυτοαποκαλούμενη «ντίβα του διαζυγίου», χρησιμοποίησαν διαδικτυακή πύλη για να υποβάλουν κατά λάθος αίτηση για τελική εντολή για το ζευγάρι, το οποίο προσπαθούσε ακόμη να συμφωνήσει με οικονομικές ρυθμίσεις για τον χωρισμό τους.

Ο πρόεδρος του οικογενειακού τμήματος, εξήγησε ότι οι δικηγόροι είχαν σκοπό να υποβάλουν αίτηση διαζυγίου για έναν άλλο πελάτη αλλά κατά λάθος άνοιξαν τον ηλεκτρονικό φάκελο της υπόθεσης στο «Williams v Williams και προχώρησαν στην υποβολή αίτησης για τελική εντολή σε αυτή την υπόθεση.

Το διαδικτυακό σύστημα έδωσε την εντολή διαζυγίου των Γουίλιαμς μέσα σε 21 λεπτά.

Οι δικηγόροι κατάλαβαν το λάθος τους δύο μέρες αργότερα και υπέβαλαν αίτηση στο ανώτατο δικαστήριο για να ακυρώσει την οριστική απόφαση διαζυγίου.

Όμως το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση.