ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρέξτε να κλείσετε τραπέζι! Το εστιατόριο των… 600$ το άτομο!

Το νεοφερμένο εστιατόριο Hiroshi, δε μοιάζει με τα άλλα. Είναι ιδιαίτερο και ασυνήθιστο όπως και οι πελάτες του. Θα το βρείτε στο Los Altos στην Καλιφόρνια, έχει ιαπωνική κουζίνα και μπορεί να… ταΐσει μόλις 8 άτομα τη βραδιά, δε διαθέτει μενού, καθόλου παράθυρα και έχει μόνο ένα τραπέζι!
Το δείπνο κοστίζει από 395 δολάρια το άτομο, που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά τα 500 και τα 600 δολάρια μαζί με τα ποτά και τους φόρους.
Εδώ, «κουμάντο» κάνει ο σεφ Hiroshi Kimura -είναι και ο ιδιοκτήτης-ο οποίος έβαλε πωλητήριο στο εστιατόριό του στη Χαβάη και μετακόμισε προς Σίλικον Βάλεϊ βάζοντας στόχο τα στομάχια της ελίτ. Φυσικά το νέο διαδόθηκε σε χρόνο μηδέν, και το εστιατόριο είναι ήδη hot of the town, όπως σημειώνει το businessinsider.
Στο εξωτερικό της επιχείρησης, υπάρχει μια επιγραφή που ενημερώνει πως «δεν γίνονται κρατήσεις, αλλά μόνο με ραντεβού». Κάθε βράδυ το τραπέζι στρώνεται για 8 άτομα, και αν η παρέα αποτελείται, για παράδειγμα, από έξι άτομα, τότε είναι υποχρεωμένοι να αγοράσουν και τις μερίδες που θα αναλογούσαν στους δυο που υπολείπονται.

Οι πεινασμένοι θαμώνες, έχουν στη διάθεσή τους 10 πιάτα και το μενού αλλάζει καθημερινά. Ένα από τα δημοφιλή εδέσματα, είναι και η περίφημη μπριζόλα Wagyu, ένα εξαιρετικό κρέας που είναι γνωστό για την τρυφερότητά του. Ο σεφ δεν αποκαλύπτει πώς το προετοιμάζει, αλλά αυτό που είναι γνωστό είναι ότι ψήνεται σε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες και πριν την σερβίρει το κόβει σε λεπτές φέτες. Ακολούθως, το πασπαλίζει με… φύλλα χρυσού και το συνοδεύει με λευκά σπαράγγια και μια σάλτσα.
Κάθε θαμώνας, έχει στη διάθεσή του έναν φούρνο-μινιατούρα ώστε να μπορεί να ψήσει παραπάνω το κρέας του, αν το επιθυμεί, ή απλά να το ξαναζεστάνει.
Το εστιατόριο άνοιξε μόλις τον περασμένο Ιούνιο και μέχρι σήμερα έχουν περάσει το κατώφλι του υψηλόβαθμα στελέχη κολοσσών της τεχνολογίας όπως η Google, η Apple και η Oracle.