ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Βουλευτής στον Καναδά βγήκε σε τηλεδιάσκεψη από την… τουαλέτα!

Ο βουλευτής των Φιλελευθέρων Σαφκάτ Αλί (Shafqat Ali) βρέθηκε στο στόχαστρο συναδέλφων του από το Συντηρητικό κόμμα του Καναδά, την Παρασκευή, καθώς κάποιοι από τους άλλους βουλευτές που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, αναγνώρισαν το… οικείο φόντο της τουαλέτας του κτιρίου.

«Η κάμερα ήταν τοποθετημένη στο περβάζι ή στην κορυφογραμμή του τοίχου ακριβώς πάνω από το πίσω μέρος της τουαλέτας», δήλωσε ένας βουλευτής.

Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια συζήτησης για νομοσχέδιο στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπου αρκετοί βουλευτές εμφανίστηκαν μέσω ιδιωτικής βιντεοκλήσης που ήταν ορατή μόνο στους συναδέλφους τους βουλευτές.

Η συντηρητική βουλευτής Λάιλα Γκούντριτζ, η οποία παρακολουθούσε τη συνομιλία, σηκώθηκε επί της διαδικασίας για να υποδείξει ότι ο συνάδελφός της από το Μπάμπτον Σέντερ «μπορεί να συμμετέχει από μια τουαλέτα».

Μια κοινοβουλευτική σελίδα επιβεβαίωσε στη συνέχεια ότι ένας βουλευτής «φαινόταν να βρίσκεται στην τουαλέτα».

Αυτό προκάλεσε την επίπληξη του βοηθού αντιπροέδρου της αίθουσας, ο οποίος ζήτησε από όλους τους βουλευτές να είναι «συνετοί» στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τις συσκευές τους και να έχουν «επίγνωση του περιβάλλοντος» όταν βρίσκονται στο διαδίκτυο.

Η συζήτηση για το πού βρίσκεται ο κ. Αλί τέθηκε εκ νέου στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο επικεφαλής των Συντηρητικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, John Brassard, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό.

«Ειλικρινής συγγνώμη»
«Παίρνω αυτό το θέμα εξαιρετικά σοβαρά και υπόσχομαι να μην επαναλάβω ποτέ ξανά αυτό το λάθος», δήλωσε ο 55χρονος βουλευτής Σαφκάτ Αλί, όπως αναφέρει το BBC.

Ο αντιπρόεδρος Κρις Ντ’ Εντρεμόντ αποφάσισε ότι το θέμα έκλεισε μετά την «ειλικρινή συγγνώμη του κ. Αλί».

«Αν δεν χρειάζεται να έχετε ενεργοποιημένη την κάμερα, απενεργοποιήστε την», υπενθύμισε ο κ. Ντ’ Εντρεμόν στους βουλευτές.