ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Βρετανική start-up δοκιμάζει το ιπτάμενο αυτοκίνητό της!

Το ηλεκτρικό ιπτάμενο αυτοκίνητο κάθετης απογείωσης και προσγείωσης υπόσχεται την ύπαρξη ενός «κρυφού συστήματος προώθησης», φιλικού προς το περιβάλλον.

Η Λονδρέζικη start-up Bellwether Industriesδημοσίευσε εικόνες από την πρώτη μη επανδρωμένη πτήση ενός πρωτότυπου του ιπτάμενου αυτοκινήτου Volar, που πρόκειται για ένα ηλεκτρικό όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης. «Προσδιορίζουμε το Volar ως τη νέα κατηγορία ιπτάμενης μετακίνησης επιβατών σε ένα αστικό περιβάλλον για ιδιωτική χρήση» αναφέρει η εταιρεία στον ιστότοπό της.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο θα φέρει ένα «κρυφό σύστημα προώθησης» και θα είναι φιλικό για το περιβάλλον, προσφέροντας έναν ασφαλή τρόπο ταξιδιού, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Bellwether Industries.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρωτότυπο του φουτουριστικού ιπτάμενου αυτοκινήτου κατασκευάστηκε σε κλίμακα 50% και πέταξε σε ύψος τεσσάρων μέτρων, με ταχύτητα 40 χλμ/ώρα.

Η εταιρεία εξήγησε πως το τελικό μοντέλο θα έχει 4-5 θέσεις και θα είναι σχεδιασμένο να ταξιδεύει μέσα στην πόλη σε υψόμετρο μέχρι 915 μέτρα και σε ταχύτητες έως τα 220 χλμ/ώρα. «Θέλουμε να κατασκευάσουμε ιδιωτικά αστικά αεροπλάνα ώστε ο καθένας να μπορεί να πετάξει σε οποιοδήποτε σημείο ανά πάσα στιγμή» εξήγησε η κατασκευάστρια εταιρεία.

https://www.facebook.com/bellwetherindustries/videos/279048230795353