ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ξαναπήρε τον τίτλο του πιο κοντού ανθρώπου στον κόσμο!

Με ύψος μόλις 72,1 εκατοστά, ο 30χρονος Έντουαρντ Νίνο Χερνάντεζ είναι λίγο πιο ψηλός από μία  βαλίτσα και περίπου το μισό από τον μέσο άνδρα.

Ο Κολομβιανός πάσχει από σοβαρό υποθυρεοειδισμό, μια κατάσταση που αναστέλλει την ανάπτυξη και σημαίνει ότι ο χόνδρος των οστών δεν αναπτύσσεται όπως θα έπρεπε.

Ο 30χρονος έλαβε τον τίτλο του Παγκοσμίου Ρεκόρ Γκίνες σε ιατρική κλινική στην Μπογκοτά της Κολομβίας.

«Χρησιμοποιώ το χαμόγελό μου για να κατακτήσω τον κόσμο. Πάντα μοιράζομαι το μεγάλο μου χαμόγελο με όλους, αυτή είναι η γοητεία μου. Μπορώ να πετύχω όσα θέτω σαν στόχο στον εαυτό μου. Τα πάντα είναι πιθανά. Το μέγεθος και το ύψος δεν έχουν σημασία. Θέλω οι άνθρωποι να γνωρίσουν ποιος είμαι πραγματικά. Μικρός σε μέγεθος, μεγάλος σε καρδιά» λέει χαρακτηριστικά.

Ο 30χρονος αρχικά έλαβε τον τίτλο του κοντύτερου ανθρώπου στον κόσμο, σε ηλικία 23 ετών το 2010, αφότου οι αξιωματούχοι μέτρησαν το ύψος του στα 70,21 εκατοστά. Η δόξα του όμως, ήταν βραχύβια και μόλις 6 μήνες αργότερα, ο τίτλος πέρασε στον 18χρονο Κατζέντρα Τάπα Μαγκάρ, που είχε ύψος μόλις 67,08 εκατοστά. Στην συνέχεια, τον τίτλο κατέκτησε ο Τσάντρα Μπαχαντούρ Ντάνγκι, που είχε ύψος μόλις 54,6 εκατοστά. Μετά τον θάνατο του Ντάνγκι το 2015, το ρεκόρ κατείχε και πάλι ο Μαγκάρ.

Ο Χερνάντεζ ανέκτησε και πάλι τον τίτλο του κατόχου του ρεκόρ Γκίνες, ως ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο που κινείται μόνος του, μετά τον θάνατο του προκατόχου του.