ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ζευγάρι αρσενικών πιγκουίνων προσπαθούν να γίνουν… γονείς!

Το διάσημο ζευγάρι πιγκουίνων, που είχε γίνει viral πέρυσι επειδή έκλεψαν το αβγό ενός ετερόφυλου ζευγαριού, ζει στον ζωολογικό κήπο DierenPark Amersfoort της Ολλανδίας.

Στην προσπάθειά τους να γίνουν γονείς, οι δύο πιγκουίνοι αυτή τη φορά έκαναν κατάληψη στη φωλιά δύο θηλυκών πιγκουίνων η οποία, μάλιστα, περιέχει δύο αβγά.

Σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο, που ανακοίνωσε το περιστατικό στο Twitter, η ομοφυλοφιλία είναι συνηθισμένη στους πιγκουίνους, συμπληρώνοντας πως οι δύο αρσενικοί πιγκουίνοι φυλάνε εναλλάξ τη φωλιά.

Ο Σάντερ Ντροστ, εργαζόμενος στον ζωολογικό κήπο, είπε:

«Αφού απέκτησαν πέρυσι ένα αβγό για να εκκολάψουν, κατάφεραν να υφαρπάξουν φέτος μια ολόκληρη φωλιά σε μια στιγμή που ήταν απροστάτευτη» και πρόσθεσε ότι οι δύο πιγκουίνοι είναι «πολύ αποφασισμένοι» να γίνουν γονείς.

Ωστόσο, η επιθυμία τους αυτή μάλλον δεν θα ευοδωθεί ούτε και τώρα, καθώς τα συγκεκριμένα αβγά προέρχονται από ένα άλλο ζευγάρι θηλυκών πιγκουίνων οπότε πιθανότατα να μην είναι γονιμοποιημένα.

Το ίδιο συνέβη και με το περσινό αβγό που είχε κλέψει το ζευγάρι.

Ο Ντροστ έκλεισε λέγοντας: «Ίσως μια μέρα καλωσορίσουμε ένα μωρό που έχει εκκολαφθεί από γκέι ζευγάρι. Ποιος ξέρει, ίσως τα καταφέρουν του χρόνου»