ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ζωντανό σκουλήκι 8 εκατοστών βρέθηκε σε εγκέφαλο ασθενούς

Μία νευροχειρουργός που διερευνούσε τα μυστηριώδη συμπτώματα μιας γυναίκας σε ένα νοσοκομείο της Αυστραλίας, λέει ότι αφαίρεσε ένα σκουλήκι από τον εγκέφαλο της ασθενούς.

Η χειρουργός Χάρι Μπάντι διενεργούσε βιοψία μέσω μιας τρύπας στον εγκέφαλο της 64χρονης ασθενούς σε Νοσοκομείο της Καμπέρα, όταν χρησιμοποιώντας λαβίδες έβγαλε ένα παράσιτο το οποίο είχε μέγεθος 8 εκατοστά.

«Σκέφτηκα: Τι είναι αυτό; Δεν βγάζει κανένα νόημα. Αλλά είναι ζωντανό και κινείται», δήλωσε η Μπάντι στην εφημερίδα Canberra Times.

Το πλάσμα αυτό ήταν η προνύμφη ενός παράσιτου, που μέχρι στιγμής δεν ήταν γνωστό ότι μπορεί να βρεθεί σε ανθρώπους και ονομάζεται Ophidascaris robertsi. Συνήθως το σκουλήκι αυτό εντοπίζεται σε πύθωνες (carpet pythons).

«Μου τηλεφώνησαν και μου είπαν: Έχουμε μία ασθενή με προβληματική μόλυνση. Μόλις αφαιρέσαμε έα ζωντανό σκουλήκι από τον εγκέφαλό της», δήλωσε γιατρός λοιμωδών νοσημάτων του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε η ασθενής.

Η γυναίκα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο όταν άρχισε να μη θυμάται και να επιδεινώνεται η κατάθλιψη που βίωνε για πάνω από 3 μήνες. Οι τομογραφίες έδειξε αλλαγές στον εγκέφαλό της.

Ένα χρόνο νωρίτερα, είχε εισαχθεί σε τοπικό νοσοκομείο στη νοτιοανατολική πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας με συμπτώματα που περιλάμβαναν κοιλιακό πόνο, διάρροια, ξηρό βήχα και ιδρώτα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Οι γιατροί περίμεναν πως η βιοψία θα δείξει καρκίνο ή απόστημα.

«Αυτή η ασθενής είχε υποβληθεί σε θεραπεία, για μια μυστηριώδη ασθένεια που βασικά θεωρούσαμε ότι ήταν ζήτημα ανοσολογικό, καθώς δεν είχαμε καταφέρει να βρούμε κάποιο παράσιτο στο παρελθόν, και τότε από το πουθενά εμφανίστηκε αυτό το μεγάλο εξόγκωμα στο μετωπιαίο τμήμα του εγκεφάλου της», δήλωσε γιατρός του νοσοκομείου.