ΠΑΣΟΚ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει η Γεννηματά: Δε θα επιτρέψουμε να μπει η χώρα σε περιπέτειες

Ο κ. Τσίπρας έχει μεγάλο θράσος, τόνισε η Φώφη Γεννηματά για το θέμα του debate και προσέθεσε:  οι λόγοι που η τηλεμαχία οδηγήθηκε σε ακύρωση είναι προσχηματικοί.

«Θέλαμε το debate, δεν έχουμε ευθύνη που δε θα γίνει» σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.  Σε ότι αφορά στα θέματα συνεργασίας με τη ΝΔ ξεκαθάρισε πως ως υπεύθυνη αντιπολίτευση δε θα επιτρέψει να μπει η χώρα σε περιπέτειες.

Στο πλαίσιο αυτό, έθεσε ως προτεραιότητες την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη νέα διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το θέμα των πλεονασμάτων και της οικονομικής πολιτικής.

«Επιδιώκουμε την αλλαγή των συσχετισμών, αλλά είμαστε και ρεαλιστές» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής για να λειτουργήσει ως αντίβαρο στη συντήρηση της ΝΔ και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλουμε τη μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό, απάντησε σε ερώτηση για τον πήχη της 7ης Ιουλίου κσι στάθηκε ιδιαίτερα στον κίνδυνο εκλογών με απλή αναλογική.

Για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «ο απερχόμενος πρωθυπουργός δε θα πρέπει να ζημιώσει άλλο τη χώρα», με βάση και την εμπειρία χειρισμού του Σκοπιανού από τον Αλέξη Τσίπρα.