ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«28.500 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στην τετραετία» τονίζει η Κεραμέως

«Με τους 4.000 σχεδόν διορισμούς έχουμε αγγίξει την τετραετία τις 28.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς. Για 12 χρόνια, από το 2008 έως και το 2020, κάθε χρόνο έφευγαν στη σύνταξη χιλιάδες εκπαιδευτικοί αλλά δεν είχε διοριστεί κανείς. Η βασική πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να φύγουμε σιγά – σιγά από το καθεστώς του αναπληρωτή. Θέλουμε σταθερούς εκπαιδευτικούς δεσμούς. Γι’ αυτό επενδύσαμε στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, η πρώην υπουργός Παιδείας και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως.

«Από 1-1-2024 θα προβλεφθεί αύξηση των απολαβών των εκπαιδευτικών. Άλλη μία πρωτοβουλία που στοχεύει να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης» πρόσθεσε η Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν και άλλες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της εκπαίδευσης, «όπως η περαιτέρω ενίσχυση των πρότυπων σχολείων. Έχουν δρομολογηθεί άλλα 138 πρότυπα σχολεία».

Αναφερόμενη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, υπογράμμισε ότι «έχουμε μία πάρα πολύ κρίσιμη αναμέτρηση στις 25 Ιουνίου Αυτή η κάλπη είναι άδεια, πρέπει να ξαναγεμίσει από την αρχή. Είναι πολύ σημαντικό το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, συνιστά μία πολύ θετική αποτύπωση του έργου της κυβέρνησης Κυρ. Μητσοτάκη αλλά η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι μία νέα κάλπη. Πρέπει να γεμίσει εκ νέου και είναι πολύ σημαντικό να πάνε όλοι οι πολίτες να ψηφίσουν».

«Ο πολίτης είναι αυτός που θα κρίνει τι ποσοστό θέλει να δώσει στην όποια κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο αλλαγής του άρθρου 16 για τα Πανεπιστήμια, απάντησε ότι είναι πάγια θέση της ΝΔ η δυνατότητα ίδρυσης και μη κερδοσκοπικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

«Όπως μπορείς να επιλέξεις ένα δημόσιο νοσοκομείο ή ένα ιδιωτικό, ένα δημόσιο σχολείο ή ένα ιδιωτικό, να μπορείς να επιλέξεις και ένα δημόσιο ή ιδιωτικό Πανεπιστήμιο. Εάν και εφόσον οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ, είναι στους στόχους του Κυριάκου Μητσοτάκη η αναθεώρηση του Συντάγματος. Μέσα στις προτεινόμενες ρυθμίσεις, προς αναθεώρηση, θα είναι και το άρθρο 16 του Συντάγματος» εξήγησε.

Δείτε όσα είπε στον ΣΚΑΪ