ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ

Αχτσιόγλου: Καμία αναφορά Μητσοτάκη στο ασφαλιστικό

«Σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την πάγια απόστασή του από τις πραγματικές ανάγκες και τις ανησυχίες των Ελλήνων πολιτών. Ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα με ηχηρές διαβεβαιώσεις λιτότητας και κραυγαλέα κενά» σχολιάζει, με αφορμή τις σημερινές εξαγγελίες του προέδρου της Ν.Δ., η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως υποστηρίζει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «περιέγραψε μια πολιτική φοροελαφρύνσεων για τους ισχυρούς και επιβάρυνσης της κοινωνίας και φορολογικά μέτρα που υποβοηθούν το 8% των ανώτερων εισοδηματικών κλιμακίων της ελληνικής κοινωνίας, στερώντας σημαντικούς πόρους από τον δημόσιο προϋπολογισμό για την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Παράλληλα, θεωρεί πως σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα «πρόγραμμα επιστροφής στο παρελθόν της μνημονιακής πειθαρχίας και κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους:

Ένα πρόγραμμα βασισμένο στον κανόνα μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις, που σταματά τις προσλήψεις γιατρών και εκπαιδευτικών.

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη, που αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν κατανοεί τις ανάγκες και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, αλλά έλκεται από λογικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία.

Ανακοίνωσε, όμως, και ένα σχέδιο με κραυγαλέες αποκρύψεις που προκαλεί γενικευμένη ανασφάλεια».

Κατά την κ. Αχτσιόγλου, είναι χαρακτηριστικό ότι από το πρόγραμμα της Ν.Δ. «απουσιάζει κάθε αναφορά στο ασφαλιστικό. Πράγμα ιδιαιτέρως ανησυχητικό, με δεδομένα αφενός τα πεπραγμένα της Ν.Δ. (ελλείμματα και περικοπές συντάξεων), αφετέρου τα όσα εδώ και καιρό ο ίδιος λέει για  ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Είναι δυνατόν τη στιγμή που δεσμεύεται για κατάργηση του υφιστάμενου ασφαλιστικού, να μην περιγράφει με ποιο μοντέλο θέλει να το αντικαταστήσει και να αφήνει στην αβεβαιότητα εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους;» διερωτάται η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως υπογραμμίζει, «στον αντίποδα όλων αυτών βρίσκεται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία – πρόγραμμα αυτοπεποίθησης και ασφάλειας για την κοινωνία: με νέες δουλειές με αυξημένους μισθούς και δικαιώματα, καλύτερη υγεία, παιδεία και κοινωνικό κράτος, δικαιότερη φορολογία».