ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδειάζει ο Βίτσας τον Μάρδα: Δεν θεωρώ ότι υπάρχει περίπτωση επενδυτή στους πρόσφυγες

Αποστάσεις από τις δηλώσεις Μάρδα για την ύπαρξη προσφύγων-επενδυτών κράτησε ο επικεφαλής του συντονιστικού για τους μετανάστες Δημήτρης Βίτσας σήμερα στον ΑΝΤ1, υπογραμμίζοντας ότι δεν εκτιμά ότι υπάρχει επενδυτής ανάμεσα στους πρόσφυγες.

 

 

 

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα:

Ήταν στα πλαίσια μιας γενικής τοποθέτησης, δεν μπορούμε να περιμένουμε η ανάπτυξη της χώρας να έρθει από τους πρόσφυγες, μια περίπτωση, αν υπάρχει αυτή, δεν αποτελεί τον κανόνα, εγώ θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποια περίπτωση επενδυτή μεταξύ των προσφύγων.

Ο ίδιος σχολίασε επίσης τη νέα αναταραχή, χθες, στην Ειδομένη και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις ΜΚΟ.

Όπως τόνισε:

Καταγραφή και πιστοποίηση των περισσότερων ΜΚΟ έχει γίνει. Από εκεί και πέρα ξεφυτρώνουν κάποιες που αυτή τη στιγμή όχι μόνο προσπαθούμε να τις ελέγξουμε αλλά να πάρουμε και επιπλέον μέτρα.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι τα επιπλέον μέτρα είναι να απαγορευθεί σε αυτές τις ΜΚΟ να μπαίνουν σε οργανωμένους χώρους και το δεύτερο είναι ότι μέσω της πειθούς θα πρέπει να τελειώσει το φαινόμενο Ειδομένη, συμπληρώνοντας ότι κλιμάκιο με διερμηνείς εξηγεί και προσπαθεί να πείσει τους πρόσφυγες στην Ειδομένη ότι πρέπει να φύγουν από την περιοχή και να μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας.