ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αδιανόητη η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει» τονίζει η Κεραμέως

«Η ατομική αξιολόγηση καθηγητών έχει να γίνει 41 χρόνια στην Ελλάδα»

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μίλησε στο MEGA για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες αλλά και για τα νέα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για τη βία στα σχολεία.

«Είναι αδιανόητη η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες. Η βία στα σχολεία απασχολεί συνολικά την κοινωνία παγκοσμίως. Έχουμε πάρει νέα μέτρα όπως ότι έχουμε βάλει 3.200 ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, υπάρχουν οριζόντιες επιμορφώσεις για τα στελέχη ώστε να έχουν τα εργαλεία να αντιμετωπίσουν τα θέματα βίας, έχουμε θεσμοθετήσει σύμβουλο σχολικής ζωής και μαθήματα σεξουαλικής αγωγής στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα. Τις προάλλες, η κυβέρνηση παρουσίασε νέο νομοσχέδιο, όπου θα μπορούν οι μαθητές να κάνουν ανώνυμες καταγγελίες σε ηλεκτρονική πλατφόρμα» είπε η υπουργός.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο θέμα της ατομικής αξιολόγησης, οι οποίες έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

«Η ατομική αξιολόγηση καθηγητών έχει να γίνει 41 χρόνια στην Ελλάδα από το 1982. Αξιολογείται από τον διευθυντή, τον σύμβουλο εκπαίδευσης και ο σύμβουλος ειδικότητας. Εξετάζονται σε συνέντευξη και ζωντανές παρακολουθήσεις μέσα στην τάξη και είναι προϋπόθεση για την νομιμοποίηση. Εάν κάποιος  δεν αξιολογηθεί θετικά υπάρχει υποχρεωτική επιμόρφωση.Θέλουμε να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό για αυτό και έχουμε κάνει 25.000 διορισμούς και το 2ο κομμάτι είναι πως θέλουμε να αυξήσουμε τις αμοιβές των εκπαιδευτικών. Φτιάχνουμε μια πλατφόρμα για να επεκτείνουμε την επικοινωνία με του καθηγητές, μέσω της οποίας οι γονείς θα μπορούν να βλέπουν διαδικτυακά τους βαθμούς και τις εργασίες των παιδιών τους» σημείωσε.

Δείτε τη συνέντευξη