ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άκου Κυριάκο Μητσοτάκη»: Ο Πολάκης απαντάει στον αρχηγό της ΝΔ…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε την Κυριακή στη ΔΕΘ, χαρακτήρισε φασισμό αυτό που έκανε ο Παύλος Πολάκης. Και μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θέλησε να «απαντήσει».

Ξεκινά την ανάρτησή του με τη φράση «άκου Κυριάκο Μητσοτάκη» και παραθέτει… «παραδείγματα» του τι, κατά τη γνώμη του, είναι φασισμός. «Φασισμός είναι να έχεις τον Άδωνι και τον Βορίδη να σου χαράζουν γραμμή στο κόμμα», γράφει αρχικά.

Κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως υποδαυλίζει τον εθνικισμό και δίνει κάλυψη σε Χρυσαυγίτες «τώρα με τα συλλαλητήρια μπας και ρίξεις τον Τσίπρα», πως σφυρίζει κλέφτικα ενώ το κόμμα του χρωστά 300 εκατ. ευρώ και νομίζει «πως σου ανήκει κληρονομικά αυτή η χώρα».

Ο Παύλος Πολάκης χαρακτηρίζει επίσης φασισμό το «να έχει καταγγελθεί επίσημα και με στοιχεία πως η σύζυγος σου χρηματοδοτείται από off shore, ο ανηψιός σου να φτιάχνει τις off shore του απατεώνα Φλώρου, η ανηψιά σου να τρώει 300 χιλιάρικα από τον Ερυθρό Σταυρό για αέρα κοπανιστό και αφενός να μην απαντάς και αφετέρου να τολμάς να μιλάς για οικογενειοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ».

«Φασισμός είναι να διώχνεις σε ένα βράδυ 15000 υπαλλήλους με απόλυση ή διαθεσιμότητα, να αλλάζεις όλους τους προϊσταμένους του δημοσίου τον Οκτώβρη του 14 βάζοντας κομματικούς πιστούς σου και να τολμάς να μιλάς για σοβιετικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ! Κατάλαβες Κυριάκο τι είναι φασισμός», συνεχίζει ο Παύλος Πολάκης.

Υπερασπιζόμενος την κίνηση που προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις, αναφέρεται στην προσωπική σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κωνσταντίνου Συνολάκη, λέγοντας πως τη διεύθυνσή του (την οποία δημοσιοποίησε σε προηγούμενο post) μπορεί κανείς να τη βρει στο Χρυσό Οδηγό!
«Αυτό που σας ενόχλησε στις αναρτήσεις μου δεν είναι η δημοσιοποίηση της διεύθυνσης του που και στο Χρυσό Οδηγό να μπεις τη βρίσκεις (…) Αυτό που σας ενόχλησε ήταν η αποκάλυψη των σχέσεων σας άρα και το κατευθυνόμενο των συμπερασμάτων (…) Επίσης βέβαια ενόχλησε η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών της κολώνας της ΔΕΗ έξω από το σπίτι του που φέρνει στο μυαλό του καθενός το «δάσκαλε που δίδασκες»».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατηγορεί ακόμη τον πρόεδρο της ΝΔ για «όψιμες ευαισθησίες περί προσωπικών δεδομένων», τις οποίες, όπως γράφει «δεν τις δείξατε ποτέ όταν δημοσιεύονταν φωτογραφίες από τα σπίτια τα δικά μας».

«Πάρτε το απόφαση πως η επιχείρηση τυμβωρυχία πάνω στην καταστροφή και στους νεκρούς στο Μάτι το μόνο που αποδεικνύει είναι το λαϊκισμό, την πολιτική εκμετάλλευση, το πάθος σας για επιστροφή στην εξουσία και όχι τον πόνο σας», καταλήγει.