ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγές στα πρωτόκολλα των σχολείων αν χρειαστεί προαναγγέλλει ο Οικονόμου

«Είναι απολύτως κατανοητή η κούραση για την πανδημία, που κρατάει δύο χρόνια» είπε ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Σχετικά με την επίσπευση της εφαρμογής μέτρων, που έχουν τεθεί από σήμερα σε ισχύ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως «όταν τα δεδομένα αλλάζουν με τόσο δυναμικό τρόπο, οφείλεις τάχιστα να αλλάζεις την στρατηγική σου».

Σε ότι αφορά τις μάσκες και τις συστάσεις των ειδικών για την χρήση μάσκας ενισχυμένης προστασίας, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι «οι επιστήμονες μας λένε πως πάντοτε έχουμε την επιλογή της διπλής μάσκας – που παράγεται στην Ελλάδα και πωλείται σε χαμηλή τιμή – και προσφέρει την ίδια προστασία με την μάσκα αυξημένης προστασίας. Έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις κερδοσκοπίας στις τιμές μασκών και αναμένεται να υπάρξουν βαριές ποινές σε όσους προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν μια έκτακτη, κοινωνική κρίση».

«Παρακολουθούμε καθημερινά τα δεδομένα της διασποράς της μετάλλαξης και εμείς και οι ειδικοί επιστήμονες. Θα αξιοποιήσουμε ότι εργαλείο έχουμε στα χέρια μας, πολύ αυστηρά τεστ για να είμαστε σίγουροι κατά την επιστροφή στα σχολεία. Τα πρωτόκολλα που είχαμε στα σχολεία δούλεψαν και καταφέραμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά από τον Σεπτέμβριο μέχρι τα Χριστούγεννα» επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.

Αναφορικά με νέα μέτρα στήριξης σε κλάδους που πλήττονται και από τα νέα μέτρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως «όπως και το προηγούμενο διάστημα, δεν αφήσαμε κανέναν μόνο του, δεν επιτρέψαμε να υπάρξουν αδικίες, έτσι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσους πλήττονται από την πανδημία, ο κόσμος να είναι σίγουρος για αυτό».

Ερωτηθείς εάν πρόκειται να υπάρξει επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού, ο κ. Οικονόμου είπε πως είναι μια πρόταση που «αξιολογείται, βλέπουμε τα δεδομένα και την πορεία των εμβολιασμών και θα παρθούν οι αποφάσεις, αν χρειαστεί».

Δείτε όσα είπε στον ΑΝΤ1