ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άλλη μια «μαχαιριά» στον Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ. Κόμμα ετοιμάζει ο Γιάννης Ραγκούσης!

ragkoyshw

Η εικόνα διάλυσης που δείχνει το ΠΑΣΟΚ με τις άγριες κόντρες ανάμεσα σε Βενιζέλο και Παπανδρέου αλλά και την αντιπαράθεση του αρχηγού του κόμματος με τον Χρυσοχοίδη όχι μόνο δεν δείχνει σημάδια ανακωχής, αλλά βαθαίνει ακόμα περισσότερο η κρίση στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ένας φίλος από τα παλιά επιλέγει να επανεμφανιστεί μέσα στο δυναμιτισμένο κλίμα και να προκαλέσει νέους πονοκεφάλους στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αφήνοντας να εννοηθεί πως ετοιμάζει νέο κόμμα και αναζητώντας ψηφοφόρους από την δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ.

Ο λόγος για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος ανέβασε πριν από λίγη ώρα ένα μήνυμα-ΑΙΝΙΓΜΑ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι… ετοιμάζει!

Τώρα αν θα είναι μόνος του ή αν σε αυτούς που θα «ανάψουν μαζί του φωτιές σε κάθε χωριό και σε κάθε πόλη» είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, δεν το γνωρίζουμε ακόμη, το σίγουρο είναι ότι «κάτι ψήνεται» με ένα «αυθεντικό κοινωνικό και πολιτικό κίνημα» που θα έχει και την δική του υπογραφή. «Θα κοιτά μόνο… μπροστά και ψηλά» αναφέρει στο μήνυμα του ο κ.Ραγκούσης!

Οπως αναφέρει:

«Μα, δεν είστε λίγοι;» θα ρωτήσει εύλογα κάποιος.

Δεν ξέρω αν είμαστε λίγοι, γνωρίζω πως είμαστε αρκετοί από όλο το φάσμα της δημοκρατικής Ελλάδας, κομματικής και κοινωνικής, για να ξεκινήσουμε να «βάζουμε φωτιά» σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, σε κάθε κοινωνικό κι επαγγελματικό χώρο.

Άλλωστε, δεν είναι ιστορικά τυχαίο πως στην Ελλάδα το Σύνταγμα ήταν πάντοτε θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων.

Μόνον η μεγάλη «σιωπηλή, μέχρι τώρα, πλειοψηφία» των Ελλήνων και ιδίως των νέων μπορεί να επιφέρει μια τέτοια ριζική Συνταγματική μεταρρύθμιση γεννώντας ένα αυθεντικό κοινωνικό και πολιτικό κίνημα που δεν θα κοιτά «ούτε πίσω, ούτε κάτω». Θα κοιτά «μόνο μπροστά και ψηλά».