ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η συζήτηση στη Βουλή λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων

Αναβάλλεται για την ερχόμενη Δευτέρα η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση στη Βουλή για θέματα Δικαιοσύνης λόγω των επιθέσεων στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

 

Η μετάθεση της συζήτησης ήρθε και ως απόρροια συνεννόησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενδεχομένως στο μεσοδιάστημα και με άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Όπως είπε η κα Γεροβασίλη, ο Αλέξης Τσίπρας είχε προηγουμένως τηλεφωνική επικοινωνία με την Άγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκαν οι δυο ηγέτες για το τραγικό συμβάν στο Βέλγιο.

Όπως τόνισε η κα Γεροβασίλη, η Αθήνα έχει λάβει πρόσθετα μέτρα ασφάλεια σε σημεία αυξημένου κινδύνου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας και αναμένεται να αποφασιστεί πλέγμα επιπρόσθετων μέτρων.

Αναφορικά με το προσφυγικό, η ελληνική πλευρά θέτει σθεναρά το ζήτημα της συμμόρφωσης της Τουρκίας για τον περιορισμό των ροών.

Το θέμα έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Άγκελα Μέρκελ. Η Αθήνα εκτιμά ότι δεν θα πρέπει αυτά τα τυφλά χτυπήματα να κάνουν την Ευρώπη να ταυτίσει το προσφυγικό με την τρομοκρατία.

Σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος ότι η επικοινωνία σχετιζόταν με τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση. Δόθηκε έμφαση στην παροχή τεχνικής και στελεχιακής υποστήριξης στην Ελλάδα από τη Γερμανία.