ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανέβασε το θερμότερο το «όχι» στην άρση ασυλίας Καμμένου-Πολάκη

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας όταν εξέτασε το αίτημα για άρση ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη έπειτα από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Πολάκης μίλησε για φθηνό αντιπερισπασμό μπροστά σε αυτά που έρχονται. Μιλώντας μάλιστα και στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Πολάκης είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ έπιασα τον κλέφτη κι εκείνος μου έκανε μήνυση γιατί τον έβρισα» .

Ο κ. Πολάκης επέμεινε ότι δεν επιθυμεί την άρση της ασυλίας του.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ η επιτροπή αποφάσισε την μετατροπή της δικογραφίας σε υπουργική θεωρώντας ότι τα όσα καταγγέλλει ο κ. Γεωργιάδης τελέστηκαν κατά την υπουργική θητεία Πολάκη.

Η αναφορά του κ. Πολάκη «για αυτά που έρχονται» και η πρόβλεψή του ότι τις επόμενες ημέρες με βάση τα στοιχεία που έχει δώσει στην κα Τουλουπάκη θα έρθει στη Βουλή στα πρότυπα Λοβέρδου και η υπόθεση του Γεωργιάδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης η οποία κατηγόρησε τον κ. Πολάκη για προαναγγελία ποινικής δίωξης.

Ανάλογη ένταση επικράτησε και στη συζήτηση του αιτήματος άρσης ασυλίας του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ο οποίος από το πρωί είχε ζητήσει μέσω υπομνήματος να μην αρθεί η ασυλία του και η δικογραφία να μετατραπεί σε υπουργική.

Η κυβερνητική πλειοψηφία αποδέχθηκε το αίτημα Καμμένου, παγώνοντας έτσι τη διαδικασία με αποτέλεσμα Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη να μιλήσουν για αυτοεξευτελισμό.

πηγή real.gr