ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο από τη Θεσσαλονίκη ο Μεϊμαράκης

Με στόχο να ξεκαθαρίσει ότι, εάν η ΝΔ είναι πρώτη δύναμη στις εκλογές, θα κινηθεί για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με τον ίδιο στον πρωθυπουργικό θώκο, θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για το τριήμερο ο πρόεδρος της ΝΔ.
 

 

Τόσο στην ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς, στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, όσο και στη συνέντευξη Τύπου στις 11:30 το πρωί της Κυριακής, ο κ. Μεϊμαράκης θα βάλει τέλος στα σενάρια που τον θέλουν διατεθειμένο να… παραχωρήσει την πρωθυπουργία στον Αλέξη Τσίπρα, σε περίπτωση κυβερνητικής συνεργασίας των δύο κομμάτων.

Έτσι, θα ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και σε όλες τις πλευρές ότι, σε περίπτωση που η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα το βράδυ της 20ής Σεπτεμβρίου, τότε ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης θα παρουσιάσει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα της ΝΔ και θα θελήσει να δώσει το στίγμα της πολιτικής του, καλώντας σε συτάτευση των φιλο-ευρωπαϊκών δυνάμεων.

Παράλληλα, η επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 80ής ΔΕΘ, θα έχει και έντονους πολιτικούς συμβολισμούς: από τη μία, η συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, συμβολίζει την αναθέρμανση των σχέσεων του τελευταίου με τη Συγγρού, έπειτα από την «ψυχρότητα» της περιόδου Σαμαρά, ενώ, από την άλλη, η επίσκεψή του στην Πρώτη Σερρών, γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αποτελεί ένα σαφές άνοιγμα προς την ευρύτερη Κεντροδεξιά, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της συσπείρωσης του κόμματος.
 

Η συνάντηση με Τζιτζικώστα

Στη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ. Μεϊμαράκης είχε την ευκαιρία να ενημετρωθεί και να συζητήσει για τα προβλήματα  Θεσσαλονίκης. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: «Με τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτικών παραγόντων θα λύσουμε τα προβλήματα. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας μετά τις εκλογές».

Με τη σειρά του ο κ. Τζιτζικώστας είπε: «Η προηγούμενη κυβέρνηση είπε πως θα έδινε 40 εκατ. ευρώ, αλλά δεν έδωσε τίποτα, με αποτέλεσμα τα έργα να έχουν παγώσει και να χάνονται θέσεις εργασίας. Πιστεύω σε μία αυριανή κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία».

Ακολούθως, ο κ. Μεϊμαράκης θα συναντηθεί με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Πρώτη Σερρών. 
 

Το πρόγραμμα Μεϊμαράκη στη Θεσσαλονίκη:

Σάββατο
– Στις 09:30, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, θα πραγματοποιήσει κοινή σύσκεψη με τους πρυτάνεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου, αλλά και με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

– Στις 10:45 θα επισκεφθεί τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο, στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

– Στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τα Προεδρεία Φορέων Εκπροσώπησης Παραγωγικών Τάξεων, ενώ στις 13:15 θα ακολουθήσει σύσκεψη με τα Προεδρεία Επιστημονικών Φορέων. Όλες οι συσκέψεις θα γίνουν στο Μουσείο Φωτογραφίας (Λιμάνι Θεσσαλονίκης).

– Στις 20:00, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννη Βελλίδη.

Κυριακή
– Στις 11:30 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννη Βελλίδη.

– Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τα γραφεία της HELEXPO-ΔΕΘ, όπου θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο και θα περιηγηθεί σε περίπτερα και χώρους της ΔΕΘ.

Πηγή: protothema.gr 

Διαβάστε επίσης: