ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανοιχτή η πρόταση προς το ΠΑΣΟΚ για προοδευτική κυβέρνηση» δηλώνει η Τσαπανίδου

Μιλώντας στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, αναφέρθηκε στην τροπολογία για το κόμμα του κ. Κασιδιάρη που αναμένεται να περάσει για ψηφοφορία στην Βουλή, την Τρίτη.

«Από την πρώτη στιγμή που μελετήσαμε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας βρήκαμε πολλά κενά. Υπάρχει ένα σημείο σύγκλισης, ότι κανείς δεν θέλει να δει νεοναζί στην Βουλή. Στο πώς θα το καταφέρουμε, έτσι ώστε να είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και πώς θα το στεγανοποιήσεις ώστε να αποκλειστούν μόνο αυτοί που φέρνουν τέτοιες φασιστικές ιδέες που μπορεί να εμφανιστούν στο μέλλον, εκεί υπάρχει πρόβλημα. Εκεί δεν υπάρχει σαφήνεια στην τροπολογία που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία».

«Εκεί εμείς έχουμε ”κατεβάσει” μία πρόταση που είναι πολύ στοχευμένη και συνταγματικά κατοχυρωμένη. Εκεί ζητάμε να συζητηθεί αυτή η ιστορία, ώστε να καταλήξουμε όλοι μαζί σε αυτόν τον στόχο που όλοι έχουμε. Όσο δεν αλλάζει η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας στον πυρήνα της, τόσο δυσκολεύει η κατάσταση. Ωστόσο υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης» σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Σχετικά με τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ  σε εκδήλωση που ανέφεραν «θα επαναφέρουμε την Δημοκρατία με το καλό ή το άγριο» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Θα ήθελα να μείνουμε σε κάτι, στην απομόνωση εκφράσεων που στην συνέχεια γίνονται λάστιχο και πλασάρονται στην κοινή γνώμη. Τι θα πει με το καλό ή το άγριο; Είναι μία λαϊκή έκφραση. Σημαίνει ότι θα οδηγήσουμε την κατάσταση στο αποτέλεσμα που είναι προς όφελος του κόσμου. Η κουβέντα αυτή ειπώθηκε μέσα σε ένα πλαίσιο, σε μία κουβέντα που γινόταν για πολύ σοβαρά θέματα. Ο κ. Σπίρτζης αναφερόταν στις υποκλοπές, στις σχέσεις που έχουν ανώτατα στελέχη της Αστυνομίας με την μαφία».

Σε δηλώσεις που είχε κάνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για πιθανή συνεργασία μεταξύ της Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και ότι αυτή συνεργασία μπορεί να αποτελεί προϊόν εκβιασμού λόγων των υποκλοπών ξεκαθάρισε: «Ήταν ένα ερώτημα που έθεσα πάνω σε μία κουβέντα που είχε κάνει ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης. Είχε πει ο ίδιος ότι ”η παρακολούθηση των τηλεφώνων μου γίνεται με στόχο να τεθεί υπό ομηρία κι εγώ, αλλά και το κόμμα μου”. Ξεκαθάρισα στην συνέχεια ότι εννοούσα αυτό και στην συνέχεια τοποθετήθηκε πολιτικά ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος κι είπε ότι δεν έχουμε κανένα μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τον κ. Ανδρουλάκη, αντίθετα μάλιστα στο προοδευτικό κομμάτι του κοινοβουλίου ανήκει το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη και δεν το χρησιμοποιούμε σε καμία περίπτωση για να κάνουμε μικροπολιτική».

«Είμαστε ξεκάθαρα τοποθετημένοι, δεν έχουμε κανένα μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ, σεβόμαστε και τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δώσει απαντήσεις, διότι υπήρχαν προϊόντα υποκλοπών που δεν ξέρουμε ποιος τις έκανε και δεν ξέρουμε πώς χρησιμοποιούνται όλα αυτά. Από εκεί και πέρα για τις όποιες συνεργασίες είναι ανοιχτή η πρόταση στο τραπέζι από την δική μας την πλευρά, μετά τις εκλογές να σχηματιστεί μία προοδευτική κυβέρνηση. Είναι κάτι που το έχει ανάγκη η χώρα και καλείται και ο κ. Ανδρουλάκης να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί» τόνισε η Πόπη Τσαπανίδου.

Δείτε τη συνέντευξη