ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιγμα Τσακαλώτου στην ομάδα της Αχτσιόγλου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός, ενώ ήδη από το κόμμα έχει αποχωρήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η «Ομπρέλα».

Η «Ομπρέλα» αναχώρησε την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της ΚΕ, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως και η Πέτη Πέρκα δεν παρέδωσαν τις έδρες τους, υποστηρίζοντας ότι εφόσον έχουν παραιτηθεί δεν δεσμεύονται από το καταστατικό του κόμματος.

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις και τη συνεδρίαση των στελεχών και μελών των «6+6», όπου έδειξαν τον δρόμο της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έτεινε χείρα προς τους βουλευτές της ομάδας Αχτσιόγλου για τη δημιουργία ΚΟ.

Ο κ. Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στο ethnos.gr, σχολίασε ότι είναι εφικτή και επιθυμητή την μια κοινή ΚΟ με τους «6+6».

Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις, ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Υπάρχουν όλες οι προοπτικές για ένα νέο σχήμα, μεγαλύτερο από φορέα, λιγότερο από κόμμα, που θα θέσει διάφορα πράγματα, που νομίζω ότι μπορεί να γίνει ελκυστικό για μεγάλη μερίδα του κόσμου».

Ερωτηθείς για ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές απάντησε: «Θα τα δούμε αυτά σιγά σιγά. Κάθε βήμα στην ώρα του, θέλει συζήτηση και όχι μόνο ανάμεσα στους βουλευτές που φεύγουνε και στα στελέχη με την ευρύτερη κοινωνία, με ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική».

«Θέλει σοβαρά βήματα, με σκέψη, με διαβούλευση, με συζήτηση, αλλά συγχρόνως, για να το πω και από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο, δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο», πρόσθεσε και συνέχισε: «Οι πολιτικές στιγμές που οι ηγετικές πρωτοβουλίες από πάνω που μπορούν να συναντηθούν με διεργασίες από κάτω, δεν έρχονται κάθε δύο τρεις μήνες όταν είσαι έτοιμος. Χρειάζεται δηλαδή και ηγετικές πρωτοβουλίες που να ταιριάξουν με διεργασίες που γίνονται», επισήμανε.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε «είναι τεράστιο το ενδιαφέρον η παρακολούθηση στους 6+6 η δικιά μας ομάδα σε αυτό. Άρα έχουμε χρόνο να συζητήσουμε και για να είμαστε σοβαροί αλλά δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο».