ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίστροφη μέτρηση για ανασχηματισμό: Ποιοι μένουν και ποιοι αποχωρούν

«Κλειδωμένος» θεωρείται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιστέφει από τις ΗΠΑ αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλλαγές ενδεχομένως θα ανακοινωθούν και αύριο Δευτέρα και το υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης θα συνεδριάσει με νέα σύνθεση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός και θα υπάρξουν πολλές μετακινήσεις σε επίπεδο υφυπουργών.

Κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε για τις πυρκαγιές ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι ευθύνες στον βαθμό που μπορούν να προσωποποιηθούν θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή, όχι την ώρα της μάχης».

Ορθάνοιχτο άφησαν το παράθυρο ανασχηματισμού τις προηγούμενες ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Παρασκευή πως όταν έρθει η ώρα, ο πρωθυπουργός θα αποδώσει ευθύνες και θα προβεί στην όποια λειτουργική και οργανική αντικατάσταση χρειαστεί, ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Πηγή: skai.gr