ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαλλάχτηκε για το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη ο Ηλίας Κασιδιάρης. Τι κατέθεσε στο δικαστήριο ο Γιώργος Παπαδάκης

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο μετέτρεψε την πράξη από επικίνδυνη σωματική βλάβη, που κατηγορείτο σε απλή, και έπαυσε την ποινική δίωξη, αφού όπως είχε υποστηρίξει και ο εισαγγελέα νωρίτερα, για το συγκεκριμένο αδίκημα θα έπρεπε να είχε υποβληθεί έγκληση από τη Λιάνα Κανέλη

Το οπτικοακουστιικό υλικό δεν ήταν αρκετό για τον εισαγγελικό λειτουργό του Μονομελούς Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, ο οποίος είχε εισηγηθεί την αθώωση του Ηλ. Κασιδιάρη για τα χτυπήματα που έφερε στη Λιάνα Κανέλη, κατά τη διάρκεια πρωτινής εκπομπής.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο την απαλλαγή του κατηγορούμενου για επικίνδυνη σωματική βλάβη, Ηλ. Κασιδιάρη, για νομικούς λόγους. Κατά το σκεπτικό του, θα μπορούσε να κριθεί ένοχος για απλή σωματική βλάβη, αλλά χρειάζονταν έγκληση εντός τριμήνου.

Κατά τα άλλα είπε ότι ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά του. "Ενας άνδρας δεν χτυπάει μια γυναίκα", είπε ο εισαγγελέας. Τον τελευταίο λόγο έχει το δικαστήριο.

Η απολογία Κασιδιάρη

Μια "άσχημη στιγμή" χαρακτήρισε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλ. Κασιδιάρης, τα χτυπήματα που έφερε στη βουλευτή ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτική εκπομπής, επιρρίπτοντας όμως ευθύνες και στο …θύμα.

Μπορεί να προσπάθησε να "μαζέψει" τις πράξεις του με τα λόγια του, αφού υπήρχε και το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, όμως ο κατηγορούμενος ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου επέμεινε: "για να κριθώ πρέπει προηγουμένως να δείτε ποιά ήταν η κίνηση που με έφερε σε αυτό το σημείο", ενώ δήλωσε ότι θα ζητούσε συγγνώμη, μόνο αν δεχόταν κι αυτός…

Ο Ηλ. Κασιδιάρης, κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, υποστήριξε κατά την απολογία του: "Ένας άνδρας δεν σηκώνει ποτέ το χέρι του να χτυπάει μια γυναίκα. Είχα μια άσχημη στιγμη. Και δυστυχως εμφανίζομαι ως άνδρας, που χτυπάει γυναίκες… Πολλές φορές σκέφτηκα οτι έπρεπε να είχα φύγει από τη εκπομπη".

Αναφορικά με το ποτήρι νερό που πέταξε στην Ρένα Δούρου ισχυρίστηκε πως είχε μια "ακραία αντίδραση" και συνέχισε για την κατακριτέα συμπεριφορά του: "Πήγα να βγάλω το μικρόφωνο και να φύγω. Εκείνη τη στιγμη δέχθηκα το χτύπημα με κάποια έντυπα. Δεν υπήρξαν γροθιές. Ηταν μονο ενα χαστούκι στο μάγουλο και δυο στον αέρα. Ηταν μια λανθασμένη ενέργεια".

Παπαδάκης στη δίκη για το 'χαστούκι'

Τα όσα διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια του κατά τη διάρκεια της εκπομπής του κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γ. Παπαδάκης, χαρακτηρίζοντας "πολύ έντονα" τα χτυπήματα που δέχτηκε  η Λιάνα Κανέλλη από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ενώπιον του Μονονελούς Πλημμελειοδικείου υποστήριξε ότι "η Λιάνα Κανέλλη φώναζε ότι είναι χτυπημένη και είχε ένα εξόγκωμα κάτω από το μάτι. Ο κ. Κασιδιάρης έφυγε. Όπως μου είπαν οι συνεργάτες μου η προσπάθεια του να φύγει συνοδεύτηκε από απειλές, ενώ επιχείρησε να φωτογραφήσει τους συνεργάτες μου και ζητούσε τηλεφωνικά ενισχύσεις από τον αρχηγό".

Πάντως στις ερωτήσεις της έδρας γύρω από τα χτυπήματα που δέχθηκε η Λιάνα Κανέλη, ο μάρτυρας δεν κατάφερε να πει με βεβαιότητα αν επρόκειτο για χαστούκια ή μπουνιές.

Πρόεδρος: Ήταν χαστούκια ή γροθιές;

Μάρτυρας: Ήταν έντονα. Το χέρι ήταν ελαφρά κλεισμένο. Το χτύπημα ήταν πολύ ισχυρό. Κάποιο χτύπημα πήγε στον αέρα.