ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντά με στοιχεία και μηνύσεις ο τέως διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ στις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για «τρύπα»

Απάντηση στον ισχυρισμό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της τότε ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για έλλειμμα 90 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2007-14 δίνει ο τέως διευθυντής του Κέντρου, Θόδωρος Παπαδημητρίου, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρχε ούτε ένα ευρώ έλλειμμα

Όπως σημειώνει «τα έσοδα του ΝΠΙΔ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κατά τα έτη 2007 έως και 2014, αλλά και διαχρονικά «είναι απολύτως ισόποσα με τα έξοδά του, όπως εύκολα διαπιστώνεται από τη συνολική τραπεζική κίνηση των λογαριασμών του» υπογραμμίζοντας πως το σύνολο των πληρωμών/εκροών του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. γίνεται πάντοτε μέσω διατραπεζικών συναλλαγών».

Παράλληλα προαναγγέλλει και προσφυγή στη δικαιοσύνη για τις συκοφαντικές, όπως καταγγέλλει, επιθέσεις που έχει δεχθεί ο ίδιος, όπως και άλλοι υπάλληλοι του Κέντρου.

Στην δήλωση του κάνει λόγο για άδικη απαξίωση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ καταγγέλλοντας πως έχει ως αποτέλεσμα «το Κέντρο να μην εξυπηρετεί τον σκοπό του που είναι άμεσα συναρτώμενος και εξαρτώμενος από το στοιχείο της εμπιστοσύνης αφού αφορά στην έκδοση και επικοινωνία προς τον γενικό πληθυσμό και την επιστημονική κοινότητα –αντιστοίχως- μηνυμάτων και κατευθυντήριων οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης λοιμωδών και μη λοιμωδών νοσημάτων. Τούτο έχει και θα έχει δυστυχώς αγνώστου βαθμού συνέπειες για την υγειονομική ασφάλεια της χώρας που θα διαφανούν στο άμεσο μέλλον».