ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Μηταράκη στις αιχμές Πολάκη

Απάντηση στις αιχμές που είχε αφήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης μέσω Facebook για το κόστος των απομαγνητοφωνήσεων συνεντεύξεων και ομιληών, έδωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μηταράκης τονίζει πως «το κόστος της απομαγνητοφώνησης κλιμακώνεται από τα 10 ευρώ το πεντάλεπτο και είναι ανάλογο της χρονικής διάρκειας μιας συνέντευξης. Μια μέση τηλεοπτική συνέντευξη έχει κόστος απομαγνητοφώνησης 70 ευρώ».

«Η πληρωμή για τις απομαγνητοφωνήσεις θα εξαρτηθεί από την συχνότητα της χρήσης των υπηρεσιών της αναδόχου εταιρείας. Δηλαδή, είναι πληρωμή που εξαρτάται από τον αριθμό των συνεντεύξεων. Το ποσό των 24.800 ευρώ (περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%) στο οποίο αναφέρεται για τις υπηρεσίες απομαγνητοφώνησης του ΥΜΑ δεν είναι καταβλητέο άπαξ με την υπογραφή της σύμβασης. Αποτελεί δηλαδή το ανώτατο επιτρεπτό ετήσιο όριο και όχι την πραγματική ετήσια δαπάνη. Αν θέλει ο κ. Πολάκης μπορεί να διαβάσει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την σύμβαση με ΑΔΑ: ΨΒΒΧ46ΜΔΨΟ-6Κ1 στην οποία αν φέρεται ότι η συγκεκριμένη δαπάνη αφορά τα γραφεία: Υπουργού, Αναπληρωτή Υπουργού, Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, και Υπηρεσιακού Γραμματέα του Υπουργείου μετανάστευσης και Ασύλου», συνεχίζει ο κ. Μηταράκης.