ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Απαράδεκτη σιωπή των «εταίρων» στις δηλώσεις Ερντογάν» καταγγέλλει η Ελληνική Λύση

«Η Ελληνική Λύση ήταν η μοναδική πολιτική δύναμη που είχε αντιδράσει έντονα στο ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη, και την συνάντηση του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είχαμε μάλιστα στηλιτεύσει την έλλειψη ενημέρωσης για την ατζέντα της συγκεκριμένης συνάντησης, εκφράζοντας τις ανησυχίες μας για πιθανές εθνικά επικίνδυνες  «δεσμεύσεις»» τονίζει σε ανακοίνωση της η Ελληνική Λύση.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου που απαξιώνουν πλήρως τον Έλληνα πρωθυπουργό και συνιστούν ευθεία απειλή κατά της πατρίδας μας, μαζί με την απαράδεκτη σιωπή των «εταίρων» και συμμάχων, επιβεβαιώνει αυτό που η Ελληνική Λύση και ο Κυριάκος Βελόπουλος διεμήνυσαν από την πρώτη στιγμή: Οποιοσδήποτε «διμερής διάλογος» με την Τουρκία, εξομοιώνει τον θύτη με το θύμα» σημειώνει η ανακοίνωση.

«Η μόνη «γλώσσα» που καταλαβαίνει η Τουρκία είναι αυτή της πραγματικής και όχι της «λεκτικής» αποτροπής: Κατάρριψη των αεροσκαφών και καταβύθιση των πλοίων  που παραβιάζουν την εθνική μας κυριαρχία. Όπως θα είχε ήδη πράξει οποιοδήποτε κυρίαρχο κράτος στον κόσμο» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.