ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απασφάλισε το ΠΟΤΑΜΙ – Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ήρθε η ώρα να παρθούν αποφάσεις»

Αναλυτικά αναφέρει το ΠΟΤΑΜΙ: 

"Κάποιοι στην κυβέρνηση ετοιμάζονται για το Eurogroup της Δευτέρας με τη λογική του μαθητή που πάει να ξεγελάσει τον δάσκαλο.

Ύστερα από πέντε εβδομάδες στο τιμόνι της χώρας αδυνατούν να κατανοήσουν το πρόβλημα: ότι η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μεγάλες αλλαγές, όχι για να ικανοποιήσει τους κ. Σόιμπλε και Ντάισεμπλουμ, αλλά γιατί είναι απαραίτητες για εμάς τους ίδιους. Είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να βγούμε οριστικά από την κρίση και να αλλάξουμε πραγματικά σελίδα."

Όπως λέει, τα βοηθήματα στους άπορους πολίτες και οι δόσεις στις οφειλές,όσο αναγκαία κι αν είναι, δεν είναι μεταρρυθμίσεις αλλά μέτρα ανακούφισης: «αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι αλλαγές, που θα φέρουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας ώστε να μην χρειάζονται συσσίτια και επιδόματα. Γι’ αυτά δεν ακούμε τίποτα», αναφέρει με έμφαση. 

Ρωτά χαρακτηριστικά την κυβέρνηση: 

"Τι θα γίνει τελικά με τις επενδύσεις που εκκρεμούν κι άλλες που περιμένουν; Θα τολμήσουμε να δημιουργήσουμε έναν αξιόπιστο οργανισμό για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και την επαναλειτουργία των τραπεζών; Θα αξιολογήσουμε και θα αναδιαρθρώσουμε το Δημόσιο; Θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε συντάξεις στα 55;. 

Η κατάσταση της χώρας χειροτερεύει ραγδαία, ενώ προειδοποιεί πως κάθε μέρα αβεβαιότητας έχει τεράστιο κόστος στην οικονομία και τους πολίτες, καθώς και ότι η πιστωτική ασφυξία μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις."