ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απείχε από τη συζήτηση της Βουλής ο Βαρουφάκης – Ζητά συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη

Απείχε από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που αφορούν στα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος ζητά να πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης οι συνεδριάσεις.

Μάλιστα, έχει αποστείλει και σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο οποίος του απάντησε από έδρας, λέγοντας ότι έχουν ελαχιστοποιηθεί οι συνεδριάσεις.

Επεσήμανε δε, ότι η Βουλή πρέπει να συνεδριάζει και ανά πάσα στιγμή, αν απαιτηθεί, είναι έτοιμη να περιορίσει ακόμη πιο πολύ και αυτή ακόμη την στοιχειώδη λειτουργία.

Να υπενθυμιστεί πως ο πρωθυπουργός, κατά την τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στα πρώτα «συγκρατημένα ελπιδοφόρα» αποτελέσματα των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Η υγειονομική κρίση είναι παγκόσμια, η αντιμετώπισή της είναι εθνική. Το πιστοποιούν τα κρούσματα και οι απώλειες σε χώρες με μεγαλύτερη ισχύ και μεγαλύτερο μέγεθος» είπε ο κ. Μητσοτάκης, παραθέτοντας και παραδείγματα των δεινών που περνούν άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

«Βρίσκομαι εδώ υπηρετώντας και ένα πρόταγμα πολιτικό» επισημαίνοντας ότι απορρίπτει αυταρχικά ακραία μέτρα όπως στην Ουγγαρία.

«Ο δικός μας δρόμος είναι αδιαπραγμάτευτος είναι πάντα ο δρόμος της αλήθειας και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», είπε.

Ο πρωθυπουργός έκανε μια σύντομη αναφορά στα μέτρα που ελήφθησαν «πολύ νωρίς» σε συνδυασμό με μια καμπάνια ενημέρωσης και ταυτόχρονο σχεδιασμό των πρώτων μέτρων στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων.