ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκαλυπτική δημοσκόπηση! Οι δημοφιλέστεροι σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση!

Η έρευνα της Prorata καταγράφει τη δημοφιλία των προσώπων της κυβέρνησης και της «σκιώδους» κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει, με σημαντική διαφορά, ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, αν και η δημοφιλία του παρουσιάζει μείωση. Το 46% των συμμετεχόντων στην έρευνα της Prorata να δηλώνει πως «σίγουρα ή μάλλον συμπαθεί» τον πρωθυπουργό. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 35%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 29%, η Φώφη Γεννηματά με 24%, ο Γιάννης Βαρουφάκης με 23% και ουραγός μεταξύ των πολιτικών αρχηγών είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος, με τις θετικές εντυπώσεις προς το πρόσωπό του να περιορίζονται στο 10%.

Από τους υπουργούς, ως τα δημοφιλέστερα πρόσωπα στο ευρύ κοινό ανεξαρτήτως εκλογικής προτίμησης, είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 60% και μάλιστα με θεαματική άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 53%, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με 46%, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με 42% και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 42.

Από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, πιο δημοφιλής είναι ο Ανδρέας Ξανθός με 50% και ακολουθούν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 46% και η Έφη Αχτσιόγλου με 41%.

Τα δημοφιλέστερα πρόσωπα μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, που απολαμβάνουν των θετικών εντυπώσεων του 90% της σημερινής εκλογικής βάσης του κόμματος, ενώ τα δημοφιλέστερα πρόσωπα μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ανδρέας Ξανθός με 94% και 90%, αντίστοιχα, θετικές εντυπώσεις εντός της σημερινής εκλογικής βάσης του κόμματος.