ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκαλυπτική δημοσκόπηση! Οι πολίτες βαθμολογούν Μητσοτάκη και υπουργούς

Θετικά κρίνει η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με έρευνα της Interview, τους χειρισμούς τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και κομβικών υπουργών της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην βαθμολόγηση υπουργών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην αντιμετώπιση της πανδημίας, πρώτος στην προτίμηση των πολιτών, για τα ψηφιακά άλματα που έκανε η Ελλάδα μέσα σε ελάχιστο χρόνο βρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η βαθμολογία

Με αξιολόγηση από το 1 έως το 10, όπου 1 πολύ κακή αξιολόγηση και 10 πολύ καλή αξιολόγηση, μετά τον κ. Πιερρακάκη που συγκεντρώνει 8,1, ακολουθούν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας που λαμβάνει 7,6 και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης με 6,6.

Ερευνα Interview

Διπλάσια βαθμολογία ο Μητσοτάκης από τον Τσίπρα

Στην αντίστοιχη έρευνα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει βαθμολογία 8,3, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας 4,0.

 Ερευνα Interview

Για τις ψηφιακές διευκολύνσεις που δόθηκαν (άυλη συνταγογράφηση, ηλεκτρονική έκδοση υπεύθυνων δηλώσεων/εξουσιοδοτήσεων, SMS κλπ.) για την καλύτερη διαχείριση της κρίσης, θεωρούνται χρήσιμες πολύ/αρκετά από το 92% των ερωτώμενων και λίγο/καθόλου χρήσιμες από το 8%.

Ερευνα Interview

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες έκαναν ψηφιακά μέσα σε λίγες εβδομάδες, ότι δεν έγινε για πολλά χρόνια;», οι απαντήσεις είναι οι κάτωθι: Συμφωνώ/Μάλλον συμφωνώ 90% και Διαφωνώ/Μάλλον διαφωνώ 10%.

Ερευνα Interview