ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αστειότητες χαρακτηρίζει τα περί αμφισβήτησης η Γεννηματά

Αστειότητα χαρακτήρισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά,  τα περί αμφισβήτησης της ηγεσίας και τόνισε πως «αν υπάρχει κάποιος που λέει ότι το ΚΙΝΑΛ δεν πρέπει να προχωρήσει με αυτόνομη πορεία και πρέπει π.χ. να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, να έχει τα κότσια και να το πει. Κάτι τέτοιο δεν έχει ακουστεί. Αν δεν ακούγεται μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση διαφορετική από αυτή που ακολουθεί το κόμμα, οτιδήποτε άλλο, απλά δημιουργεί προβλήματα. Και κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε». «Θα υπάρξει και 12ο συνέδριο γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν κλείνει. Είναι ζωντανό και όπως είπα πριν είναι πρωταγωνιστής μέσα στο Κίνημα Αλλαγής», σημείωσε και υπενθύμισε ότι το ΚΙΝΑΛ δημιουργήθηκε από τη λαϊκή βάση της παράταξης.

Η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα για δική της υποψηφιότητα για Προεδρία της Δημοκρατίας. «Εγώ είμαι πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ. Τελεία σε αυτό το θέμα», είπε κι επανέλαβε ότι έχει συζητήσει με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αρνήθηκε όμως κατηγορηματικά να μπει σε συζήτηση ονομάτων, δηλώνοντας ότι περιμένει την πρόταση του Πρωθυπουργού κι αν δεν είναι πρόσωπο που θα εξασφαλίζει ευρύτερη συναίνεση θα διατυπώσει τη δική της πρόταση.

Η κ. Γεννηματά ερωτηθείσα για τη συμμετοχή πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως πρόκειται για «περσινά ξινά σταφύλια. Ήταν γνωστό εδώ και πάρα πολύ και καιρό ότι αυτοί οι άνθρωποι στήριζαν τον Σύριζα και τον στήριξαν στις πρόσφατες εκλογές. Για να μιλήσω με ποδοσφαιρικούς όρους, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μεταγραφές αμφιβόλου ποιότητας και έχει έναν προπονητή που αρχίζει και χάνει» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στιγμάτισε για πάντα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκλείοντας κάθε πρόταση για τη συγκρότηση αντιδεξιού μετώπου ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ.