ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο το απόγευμα τα νέα μέτρα για ανεμβολίαστους, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Το απόγευμα της Τρίτης θα ανακοινωθούν τα υγειονομικά μέτρα-ρυθμίσεις «που θα διασφαλίζουν την πλήρη κατά το δυνατόν λειτουργία της δημόσιας σφαίρας» σε χώρους, ιδιωτικούς και δημόσιους, όπου θα παρατηρούνται συναθροίσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Με αυτά, όπως εξήγησε, καθώς η δυνατότητα εμβολιασμού δίνεται εδώ και καιρό, «ανυποχώρητα και δίχως συμβιβασμούς δεν θα επιτρέψουμε» να παρεμποδίζεται, άμεσα ή έμμεσα, όποιος εμβολιασμένος θέλει να εργαστεί ή να μορφωθεί, ο ασθενής που δεν πάσχει από Covid. Υποχρέωσή μας, είναι, σημείωσε, να εξασφαλιστεί στο μέτρο του δυνατού η ταχύτερη δυνατή επιστροφή στην πληρότητα της ζωής.

Όσοι δεν θέλουν να συμμορφωθούν, «μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας που αρνείται τον εμβολιασμό, αρνείται να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια, αλλά για λόγους πλέον μη αποδεκτούς», θα πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό για αυτούς περιβάλλον, έως ότου ξεπεραστεί ο κίνδυνος της πανδημίας.

Η κοινωνία προχωράει, δεν μπορεί να μένει όμηρος τέτοιων αντιλήψεων, είπε ο κ. Οικονόμου.