ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Η ΝΔ αύξησε τους μετακλητούς και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ

ια «επιχείρηση αποπροσανατολισμού της δημόσιας συζήτησης από την κυβέρνηση της ΝΔ», μίλησε ο Αλέξης Χαρίτσης, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι για τον λόγο αυτό «ανοίγει ζητήματα που έχουν απαντηθεί και έχουν κλείσει».

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε τόσο στο θέμα των μετακλητών υπαλλήλων που άνοιξε την Τρίτη όσο και στο σκάνδαλο της Novartis.

Για την υπόθεση της Novartis, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε τα εξής: «Οι πολιτικές ευθύνες έχουν ήδη αποδοθεί, ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται το πάρτι στο χώρο της υγείας επί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τα δισεκατομμύρια ευρώ που στοίχισε στα δημόσια ταμεία. Ηρθε η ώρα να διαπιστωθούν και οι ποινικές ευθύνες». «Δεν μπορεί η δικαιοσύνη να αντιμετωπίζεται α λα καρτ και όταν δεν μας αρέσουν οι αποφάσεις της να μιλάμε για «σκευωρία» όπως η ΝΔ», είπε και πρόσθεσε: «Εμείς λέμε όλα στο φως για τη Novartis».

Για το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων, ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε ότι η όλη συζήτηση περιβάλλεται από «ακραίο λαϊκισμό» και υπογράμμισε ότι «η δημόσια συζήτηση πρέπει να γίνεται με στοιχεία». Στη βάση αυτή, υπενθύμισε ότι «ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που προχώρησε ήδη από το 2015 σε πλήρη καταγραφή των μετακλητών υπαλλήλων, ενώ για πρώτη φορά τους ενέταξε στο ενιαίο μισθολόγιο, και έτσι έγινε η πλήρης καταγραφή και του κόστους τους».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «στην πραγματικότητα είναι αυτοί που τώρα αυξάνουν τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων, με το νομοσχέδιο για το Επιτελικό Κράτος που πέρασαν».